Pagina's

maandag 14 januari 2013

Weekend ditjes & datjes

Dit weekend was een weekend waar ik eindelijk een goede balans heb kunnen vinden tussen spelen met dochterlief, het huishouden maar ook tijd voor mezelf. Waarom het dit weekend dan wel lukt en het andere weekend niet? Ik heb geen idee. Laat ik het houden op de strakblauwe lucht en het zonnetje ondanks de vrieskou buiten. Het zonnetje heeft altijd goede invloed op mijn humeur maar ik krijg ook zin om dingen te doen. Met zon kan ik bergen werk verzetten en dan nog energie te over hebben. Bij slecht en donker weer moet ik vaak me er echt toe aanzetten om dingen te doen. Het liefste wil ik dan de hele dag cocoonen totdat de eerste straal zon weer door de wolken breekt. De lente en de zomer zijn dan ook mijn favoriete seizoenen. De winter en herfst hebben ook best hun charme maar ik zou ook makkelijk zonder ze kunnen.

Dit weekend heb ik ook weer een poging gedaan om het huis enigszins op te ruimen. Op een of andere manieren verzamelen zich door de maanden en jaren heen er zich allerlei dingen in laden en kasten. Het gaat dan vooral om dingen die wij al jaren niet meer gebruiken en soms niet eens meer het bestaan van af weten. Zondagmiddag heb ik eens de kledingkast uitgemest. Achter de stapels sokken en hemdjes lag dus een hele stapel die te klein was of met gaten. Geen idee waarom ik die heb bewaard maar inmiddels zijn de uit de kast verdwenen en weggegooid. Iemand anders kon ik hier echt niet meer blij mee maken gezien de staat. Daarna heb ik ook nog een ladekast met truien, t-shirts en ondergoed uitgespit. Ook hier is het een en ander weggedaan. Vooral in de la ondergoed is een stukje leger want ik heb alle strings weggedaan. Ik vind ze niet lekker zitten (doet me denken aan tandenflos maar dan tussen de billen) maar ik vind het ook vreemd om deze aan iemand anders te geven. Dus ze worden nu een veredelde poetsdoek om daarna ergens op de vuilnishoop te eindigen. Door mijn opruimwoede presteerde ik het wel om ruimte te creëren in de kast. Deze is nu weer opgevuld met kleding uit de ladekast. De ladekast is namelijk niet veel meer. Door de tijd heen zijn de greepjes al afgebroken en de kast zelf is ook flink beschadigd. Dus ik wil de ladekast weghalen, het hout gebruiken voor planken in de schuur of trapkast en dan op de plek van de kast mijn opgeknapt bureautje zetten. Nou ja opgeknapt. Het bureautje is op een zomerse middag geschuurd en nu moet het nog in de verf.
Volgend project is de zolder. Dat wordt nog een uitdaging want manlief is nog al een verzamelaar. Hij koestert elk blaadje, bonnetje en foldertje. Je zou denken dat je tussen de stapels papieren niets meer terug kunt vinden maar hij weet feilloos alles te vinden tussen de troep. Althans in mijn ogen is het troep voor hem zijn het kostbare herinneringen. Ooit heb ik opgeruimd terwijl hij twee weken weg was. Ik had alles georganiseerd in nette mapjes en stapeltjes. Dat doe ik dus nooit meer want ik heb maanden lang nog moeten uitleggen waar alles lag. De zolder ziet hij ook deels als zijn territorium. Ik word er gedoogd voor de administratie en de was maar voor de rest heeft hij liever niet dat ik daar kom. Toch droom ik van een net opgeruimde zolder waarbij de troep dan georganiseerd in een kast of plank komt. Wie weet is die droom ooit haalbaar.

Ook was het dit weekend ons jubileum. We kennen elkaar inmiddels al 23 jaar. Ik was 19 jaar toen ik hem leerde kennen (nu weten jullie ook meteen hoe oud ik ben). Tot een paar jaar terug gingen we altijd uit eten of soms zelfs een weekendje weg. Deze keer hebben we het ook gevierd maar op een consuminder-manier. Ik heb lekker staan koken en daar hebben we heerlijk vervolgens van gegeten. En het was eigenlijk prima zo.

Nu begint weer het normale ritme van de werkweek. Ik heb begrepen dat er vanavond en vannacht een dik pak sneeuw naar beneden valt. Als ik ergens een hekel aan heb dan is het om in de sneeuw te rijden. Als het net heeft geregend dan lijkt het wel of Nederland helemaal ontregeld is. Gelukkig heb ik de mogelijkheid om thuis te werken dus ik denk dat ik dit morgen maar ga doen.

Hoe was jullie weekend?

1 opmerking:

  1. Ik heb op zondagmorgen 15 kilometer gerend, door de prachtige natuur met een stralend zonnetje. Het was heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen