Pagina's

maandag 20 mei 2013

Geen MoestuinMaandag maar andere dingen

Deze keer geen moestuinmaandag. Er valt niet veel over de moestuin te vertellen behalve dan dat het groeit en bloeit. Ik maak me wel lichte zorgen over de courgette en/ of pompoen. Ze groeien namelijk niet erg. Er zitten een paar knoppen in en daar is dan alles mee gezegd. Voor de rest zijn ze nog net zo groot als toen ik ze twee weken geleden in de tuin zette. De moestuin heeft momenteel ook niet veel aandacht nodig. Elke dag zorgt de regen ervoor dat ze voldoende water krijgt. Bepaalde tomatenplantjes krijgen zelfs zo veel water dat ze in een klein zwembadje staan. Ik moet ze misschien maar even binnen zetten zodat ze bij kunnen komen van het vele water. 

Voor de rest zijn we dit weekend vooral veel bezig geweest op zolder. De gratis kledingkast is in elkaar gezet. Het blijkt een hele stevige kast te zijn met voldoende ruimte voor onze kleding. De deuren waren beplakt maar de plakresten heb ik er met een schuursponsje en wat schuurmiddel vanaf kunnen krijgen. Kortom ik denk dat ik heel veel geluk heb gehad dat ik deze kast gratis heb kunnen krijgen. Het bed staat sinds vanmiddag ook in elkaar. Dat viel nog zwaar tegen want het bed is zwaar. Wonder boven wonder hebben manlief en ik het zonder veel gemopper en gekat samen weten te klussen. Voorheen konden we nooit iets doen zonder dat het in een ruzie eindigde. Dus dat is voor ons een kleine overwinning op onszelf. 

Op zich is Project Zolder goed gelukt. Het oogt ruimtelijker, al neemt het bed wel ontzettend veel ruimte in. Met een paar leuke kussens (die ik ook nog ergens heb) kan het bed ook worden opgeleukt en dan tevens dienen als een soort hangbank. Voor de rest moet er nu alleen nog wat worden opgeruimd. Er staan een paar dozen met spullen die moeten worden uitgezocht. Ook heb ik een doos vol met knuffels. Ik zou deze heel graag aan de Voedselbank willen geven zodat zij die weer aan kinderen kunnen doorgeven. Hopelijk accepteren ze deze nu wel. Een paar jaar geleden wilden ze hier nog niet aan. Ik zou het echter fijn vinden als ik een kind met een zo goed als nieuw knuffel blij kon maken. Eigenlijk zouden ze iets van een speelgoed-/ kledingbank moeten maken. Ik denk dat daar best veel vraag naar zou zijn. Als de Voedselbank de knuffels niet kan aannemen dan gaan ze naar de kringloopwinkel samen met nog wat andere spullen.

De houten rekken die op zolder staan die staan nu in de schuur. Ook daar is  nu meer ruimte. Althans die komt er zodra een hele oude matras door het grof vuil wordt opgehaald. Dat onding blokkeert nu grotendeels de schuur. Als dat eenmaal weg is, is er een zee aan ruimte en is alles ook netjes gesorteerd en opgeruimd in de schuur. 

Tja... en na al dat klussen voel ik me niet erg uitgerust. Ik was al moe van mijn werk omdat ik me daar een slag in de ronde werk. Al is klussen iets heel anders, het maakt je fysiek wel erg moe. Mijn lichaam sputtert nu ook goed tegen en geeft aan dat het genoeg heeft gedaan de laatste paar dagen. Morgen heb ik gelukkig vrij en woensdag is standaard mijn vrije dag dus ik heb nog twee dagen waar ik het vooral rustig aan wil doen. Ik heb een goed boek liggen dus heerlijk lezen lijkt me wel wat. Morgen willen we ook naar een matras gaan kijken voor het zolderbed. En winkelen is altijd leuk!

Hopelijk kan ik morgen ook uitslapen. De buurman is ook aan het klussen maar helaas begint hij al erg vroeg in de ochtend. De laatste drie dagen hebben we dus niet echt kunnen uitslapen. Ik hoop dat hij morgen wel moet werken zodat we ons nog een keer kunnen omdraaien terwijl iedereen naar het werk gaat. En hopelijk kan ik morgen ook eindelijk weer mezelf uitleven in de keuken. De laatste paar dagen hebben we het simpel gehouden. Dat kan ook lekker zijn. Alleen wil ik nu echt een keer dat recept voor een rabarbertaart uitproberen. De basis is rabarbercurd (je weet wel lemoncurd maar dan met rabarber). Het lijkt me heerlijk op een bodem van zoet zanddeeg deels gemaakt met amandelmeel. 

Kortom nog genoeg leuke dingen te doen. Nu vanavond eens even helemaal niks doen en languit op de bank..... en dan toch vast denken aan het volgende projectje: het nog-op-te-knappen antieke bureautje. 


3 opmerkingen:

 1. Speelgoedbanken zijn er wel hoor. Ik heb vorig jaar twee tassen vol geschonken, ze waren er erg blij mee. http://ikkominactie.nl/organisatie/115/speelgoedbank.html
  En anders zijn Ronald McDonald huizen of ziekenhuizen er ook nog wel eens blij mee.
  Dat taartje klinkt errug lekker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en mocht je in limburg wonen
  ik ken daar een poppenspeler die knuffels uitdeeld

  BeantwoordenVerwijderen