Pagina's

woensdag 1 mei 2013

Vrijmarkt en andere dingetjes

Zoals een groot deel van Nederland gingen ook wij gisteren naar de vrijmarkt. In ons dorp vindt de vrijmarkt in een groot park plaats waar de kinderkleedjes worden afgewisseld met oud-Hollandse spelletjes.  De vrijmarkt is een waar paradijs als je heel goedkoop leuk speelgoed wilt scoren. Dus we gingen met zijn allen op tijd op pad op jacht naar speelgoed.

Onderweg kwamen we al ouders tegen die hun slag hadden geslagen. Hele fietsen en bolderkarren bepakt met voornamelijk plastic B.arbiespullen, auto’s, hier en daar een fiets en heel veel spelletjes. Wij waren vooral geïnteresseerd in boekjes, puzzels en spelletjes. Voor schoonzus zochten we nog wat houten babyspeelgoed. Uiteindelijk zijn we goed geslaagd. Voor dochterlief hebben we boekjes en een puzzel.  Ook kocht ik voor €2.50 een wit zomerjurkje en roze riem. Helaas staat er nu ook groot onding in de huiskamer in de vorm van een houten garage. Manlief zag het staan en werd spontaan verliefd. Ik had nog even de stille hoop dat de verkoper veel te veel geld zou vragen. Alleen denk ik dat hij er ook heel graag vanaf wilde want we mochten het onding meenemen voor €3. Manlief kon het toen niet meer laten staan en heeft het ding naar huis meegesleept. De hele middag heeft dochterlief met de garage gespeeld dus ze vond het wel een heel erg leuk onding ’s Avonds hebben we de boekjes gelezen. Ze had de spulletjes misschien niet echt nodig maar voor die paar euro is ze nu zo blij en dat is ook wel wat waard.

Inmiddels ben ik ook Marktplaats aan het afstruinen voor tuinbakken. Aangezien ik geen zin heb om heel ver voor de bakken te rijden, kijk ik een straal van 5 kilometer. De bakken wil ik gaan gebruiken voor de overvloed aan tomatenplanten. Zaterdag kan ik 20 bakken een paar straten verderop ophalen en nog een bak in een dorp verderop. Dan hoop ik dat ik nog een keer een hele stapel bakken ergens kan vinden. Ik hoop dan echt dat ik alle tomatenplantjes kwijt kan. De hele tuin zal dan in de zomer wel veranderen in een tomatentuin maar je moet er wat voor over hebben om in de winter van tomatensaus, -soep en chutney te kunnen genieten.

Nog twee dagen werken en dan heb ik eindelijk 10 dagen vrij. Heerlijk even geen verplichtingen en kunnen doen waar ik zelf zin in heb. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met de zolder. En natuurlijk ga ik ook verder in de moestuin.
Dit weekend is het ook Orthodox Pasen. Dat is een nog groter feest voor Grieken dan Kerst dus dat wordt dit weekend vooral veel koken, eten en feest vieren.

Nog twee dagen maar ik kan echt bijna niet meer wachten…..

4 opmerkingen:

 1. wij ook dit weekend Pasen en de 6e 2e Paasdag, vieren we Djurdjendan. Dat is een naamdag en komen alle familie, vrienden en bekenden te gast. Dus hier druk,druk,druk. Fijne Pasdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man heeft dit jaar helemaal NIKS gevonden op de vrijmarkt!! Gezien zijn hamsterige aard echt een wonder... Fijne Paas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De 'wijk'vrijmarkt was ws. verplaatst naar de binnenstad, dus 'k ben onverrichtezake weer thuis gekomen. Ook niet erg :) geen extra rommel binnegesleept
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede score om voor de zomaar eens een keer je kind te verwennen. En wat een weelde een tomaten tuin, succes!

  BeantwoordenVerwijderen