Pagina's

dinsdag 28 mei 2013

Geld vliegt eruit

Daar zat ik dan gisterenavond om een uur of 21.00 achter de computer om volle goede moed Marktplaats vol te zetten met spulletjes die wij niet meer nodig hebben. Op een of andere manier valt dat altijd tegen. Alles bij elkaar met foto’s maken, foto’s uploaden, leuk tekstje bij de advertentie maken was ik bijna 3 uur bezig. Rond 23.30 strompelde ik naar beneden met een paar vierkante ogen van de vermoeidheid en het staren naar het computerscherm. In die drie uur heb ik waarschijnlijk al wel meteen een jurkje verkocht en via b.ol meldde zich ineens ook nog een koper voor een boek. Dus boek heb ik ook nog ingepakt zodat ik die vanmiddag naar de post kan brengen. Om 00.30 rolde ik eindelijk mijn bed. Dat is voor mij veel te laat want ik heb minimaal 8 uur slaap nodig. Dat wordt dus nog leuk vandaag. Waarschijnlijk lig ik vanavond uitgeteld op de bank of nog beter heel vroeg in bed. Nu maar hopen dat al dit werk een leuke opbrengst oplevert want het geld vliegt eruit de laatste paar dagen.
Zaterdag zijn we namelijk weer naar de groothandel geweest. We vinden daar het vlees en de vis een stuk lekkerder. Bovendien besparen we ook uit door er groot in te slaan. Eenmaal thuis gaat alles de diepvries en dan kunnen we weer een maand vooruit. Zo doen we het ook met de pasta want dochterlief is een grootverbruiker. Stiekem verdenk ik haar ervan dat ze in een ver verleden Italiaanse was. Deze keer was ook het wasmiddel in de aanbieding. Het komende jaar kunnen we weer wassen.
Inmiddels ben ik ook voorzichtig om me heen aan het kijken wat voor cadeautjes ik mee zal nemen voor de Griekse familie als we daar over vier weken naar toe gaan. Het zijn luxepaardjes dus ik twijfel altijd enorm wat ik moet kopen en of ze dat wel waarderen. Manlief kwam met de suggestie om een paar mooie strandlakens te kopen voor de schoonouders. Ze vonden mijn lakens een aantal jaren geleden prachtig dus dat is, denk ik, wel een schot in de roos. Voor schoonzus is het iets makkelijker. Zij wil vooral dingetjes voor haar dochter. Dus ik neem kleertjes mee: tweedehands van dochterlief en daarbij nog een nieuw jurkje. Ook wilde ze graag rubberen laarsjes. Dus binnenkort staat er ook een bezoekje aan het tuincentrum gepland. Alles bij elkaar kost dit toch ook weer aardig wat geld.
Dan hebben we nog de zolder. Er staat wel een bed maar een bed zonder matras is toch niet zo prettig slapen. Dus vorige week zijn we op matrassenjacht geweest. Ik schrok me rot van de prijzen want die lagen vele malen hoger dan ik had gebudgetteerd. Uiteindelijk kwamen we bij een winkel waar we een meedenkende (of commercieel slimme) verkoper vonden die vertelde dat hij volgende week een bepaalde matras in de aanbieding had. Die matras viel precies binnen ons budget dus we hebben het maar meteen besteld. Na zo’n vijf beddenwinkels hadden we het namelijk wel een beetje gezien en waren we ondertussen er wel van overtuigd dat we geen betere deal konden vinden.
Als afsluiter hebben we zondag ook nog een kinderverjaardag. Dochterlief heeft haar eerste feestje met alle toeters en bellen van een speelparadijs. Gisteren vroeg ik wat de jarige op de verlanglijst had staan. Het goedkoopste cadeau was iets minder dan €10. Ik geef eigenlijk nooit meer dan €5 uit voor een verjaardag. Dit is dus bijna 2x boven budget. Ik durfde alleen geen nee te zeggen. Gisteren meteen gekeken in de speelgoedwinkel en daar dacht ik het juiste autootje gevonden te hebben. Dit autootje was ook zwaar afgeprijsd dus zo ging ik maar €2 boven budget. Je raadt het al ik heb net dat autootje gekocht dat hij al heeft. Ik ben nu aan het dubben of ik het zal terug brengen of zal houden voor een verjaardag in oktober.
Gisteren heb ik ook meteen het verjaardagscadeau van oma gekocht voor dochterlief. Mijn moeder had het geld overgemaakt. De step waar dochterlief nu al weken verlekkerd naar staat te kijken, was bij mij in de buurt uitverkocht maar gelukkig kon ik de step nog wel krijgen bij de speelgoedwinkel in de buurt van werk.
En zo lijkt het geld eruit te vliegen. Tot half juli blijkt het ook zo. Eerst komt nog de vakantie, dan de verjaardag van dochterlief en daarna moet manlief voor de halfjaarlijkse controle naar Duitsland. Voor alles is geld gereserveerd. Het is dus niet zo dat ik geen geld uitgeef wat ik niet heb maar toch het voelt vreemd om ineens veel geld uit te geven als je zo zuinig mogelijk probeert te leven. Op een of andere manier ben ik blij als het half juli want dan kunnen we weer terug naar de normale gang van zaken… dat motiveert weer om straks extra goed op de centjes te letten.  

7 opmerkingen:

 1. Ik vind marktplaats ook best veel werk, maar wat fijn dat je al wel resultaat hebt van je inspanningen. Ik heb de laatste week een jurk en rok verkocht, daar ben ik ook erg blij mee.

  Dingen verkopen op bol.com vind ik iets makkelijker, omdat je dan niet zelf foto's hoeft te uploaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh lekker allemaal zeg. Ik vind het nogal 'aso' om zulke cadeaus voor een kind te vragen. Alsof ze dat zelf al verzinnen. Hopelijk weet je de kosten nog een beetje binnen de perken te houden. Doe graag een ander een plezier maar als er dingen van je verwacht worden, vind ik dat toch wat minder. Veel plezier op de bank vanavond! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet niet of de schoenenreus bij jou in de buurt zit. Maar daar koop ik altijd de rubber laarsjes. Ruim 10 euro goedkoper dan intratuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het altijd zo koud op de vlees- en visafdeling! Ga je naar de M.akro? Zo ja, heb je nog belang bij 11 zegels voor fairtrade handdoeken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel lief dat je de zegels aanbiedn maar ik ga altijd naar H.anos. Maar ik ben het met je eens, je komt helemaal verkleumd van de vis- en vleesafdeling vandaan. Dat geeft ook wel weer een goed gevoel want het wordt daar wel (hopelijk) wel onder de juiste omstandigheden bewaard.

   Verwijderen
 5. Ik vraag meestal niet een cadeautip voor een jarige. Daardoor voel ik me vrij om zelf iets te bedenken wat binnen ons budget past ;-)
  Gr. Ger

  BeantwoordenVerwijderen