Pagina's

dinsdag 7 mei 2013

Grrrmbl.... een financieel paniekmomentje

En daar stond ik dan vanmiddag licht verbaasd kijkend naar het saldo bij de pinautomaat in de volle veronderstelling dat er meer dan voldoende geld op mijn rekening zou staan totdat de Belastingdienst weer de voorlopige aanslag overmaakt. Dat was dus niet het geval. Ik was even vergeten dat de maandelijkse afschrijving van de creditcard er nog aan zat te komen. Dus daar stonden we bij de IKEA klaar om twee Expedit kasten in te laden. De kasten konden we nog kopen maar daar was dan ook alles mee gezegd. Er was toen nog een klein beetje geld over om boodschappen te doen. Zaterdag kan ik nog brood kopen en dan is het echt op. Gelukkig hebben we verder niets nodig want er ligt nog voldoende aan eten om minimaal twee weken uit te zingen als het moet. 

Toch kon ik op het moment dat ik met een veel lager saldo werd geconfronteerd wel even in huilen uitbarsten. Ik dacht dat ik het goed voor elkaar had maar niets is dus minder waar. Ik weet wat er wordt afgeschreven elke maand maar ik weet blijkbaar dus nog niet van alles wanneer het wordt afgeschreven. Misschien moet ik dat ook maar eens goed in kaart gaan brengen. Dat voorkomt onaangename verrassingen in de toekomst.

We moeten hierdoor deze week wel onze plannen aanpassen. We zouden dit weekend naar Dolfinarium gaan. We hebben vrijkaartjes dus de entrée kost ons niks. Alleen we moeten wel de auto parkeren en het is ook wel leuk als we een ijsje kunnen kopen voor minimaal dochterlief. De rest van het eten nemen we zelf wel mee. Dus we hebben besloten om het uitje uit te stellen tot het Pinksterweekend. We gaan misschien nog wel een middagje uitwaaien op het strand. Dat hoeft niks te kosten als we de auto ergens gratis parkeren. We moeten dan misschien wel een kwartier door bos en duinen lopen maar dat is best een mooie wandeling. Overigens hoeft het voor dochterlief allemaal niet zo ingewikkeld. Zo lang zij maar naar de speeltuin kan en eindeloos mag schommelen is zij gewoon heel erg blij. 

De rest van de week kan ik me ook nog prima vermaken met de zolder. We hebben besloten om het rustig aan te doen. Ik was van plan om de komende dagen de hele metamorfose te doen. Alleen denk ik niet dat dit een heel realistisch plan. Dus morgen beginnen we met het in elkaar zetten van de Expedit kasten. Die worden dan ingeruimd. De houten stellingrekken gaan dan naar de schuur. De schuur wordt dan ook meteen opgeruimd. Dan wil ik ook nog de kledingkast die ik via Marktplaats gratis kon ophalen, in elkaar zetten. Als we nog aan het bed toekomen, dan moet ik denk ik heel blij worden want dan hebben we 90% van de zolder gedaan. Eigenlijk denk ik dat er ontzettend veel tijd gaat zitten in het overtuigen van manlief dat hij afscheid moet nemen van een paar oude kranten en andere troep (in mijn ogen dan, in zijn ogen zijn het waardevolle schatten). Kortom ik hoef me niet te vervelen.

Gisteren heb ik ook de twee tickets naar Griekenland geboekt. Ik kon het zo boeken dat we niet om een onmogelijk vroeg tijdstip op het vliegveld hoeven te zijn. We komen nu rond 20.30 in Athene aan. Dat is misschien ook wel vermoeiend voor dochterlief maar dat doe ik toch liever dan haar om 04.00 's nachts uit bed slepen. Sinds ik heb geboekt, slaat er wel een raar paniekerig gevoel toe. Ik kijk er tegen op om alleen met mijn schoonouders te zijn. Ik spreek amper Grieks en zij amper Engels. Mijn schoonzus is er wel een paar dagen, er komt veel bezoek dat hopelijk wel wat Engels spreekt maar toch dat wordt het betere handen en voeten werk en speuren in woordenboeken. We gaan iets meer dan een week. Dat vond ik lang genoeg voor iedereen. 

Ooh het regent...... dat zullen de plantjes fijn vinden. En ik ook scheelt weer met de gieter rondgaan.


6 opmerkingen:

 1. Oeps, dat was even schrikken...
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja zo heb ik ook wel eens gestaan. Maar ik heb sindsdien in mijn exel de dag van afschrijven ervoor staan bij de vaste uitgaven. Zo komt er veel in de eerste week kwam ik achter en veel van 18-29 van de maand. Zo weet ik wat er die week nog afgaat en wat er nog op de rekening staat moet dan kloppen. Ik houd ook echt niet van die nare verrassingen. Succes met opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is heel erg vervelend!
  Ik heb dit zelf niet omdat ik van mijn vaste lasten rekening niet pin.
  Geld voor boodschappen e.d. stort ik op een andere pas...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n onverwachte betaling overkomt iedereen wel eens ;-). Altijd vervelend... Lekker om zo met de metamorfose van je zolder bezig te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook verschillende rekeningen, dus kan dat dan niet gebeuren. Pinnen doe ik alleen van de rekening waarop het geld staat dat over is.
  Het parkeren bij het dolfinarium kost trouwens 8 euro. Wij zijn er dinsdag geweest. Kop koffie met gebak 4 euro en je kunt eventueel een soort thermoskannetje kopen voor de hele dag 4,95. Daarin kun je onbeperkt koffie, thee of warme chocomel laten vullen. Dus één kopen en met zijn tweeën gebruiken. (of mag ik dat niet zeggen omdat dat niet eerlijk is)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goede tip voor het Dolfinarium, ook al nemen wij altijd wel zelf broodjes mee.

   Verwijderen