Pagina's

vrijdag 10 mei 2013

Het zoemt, het prikt en kan gevaarlijk zijn....

De zolder-metamorfose gaat snel. Woensdag hebben manlief en ik de Expedit kasten in elkaar gezet. Daarna konden alle boeken en tijdschriften erin. Hierdoor waren al snel twee houten rekken leeg. Deze worden weer in de schuur gebruikt waardoor deze ook meteen opgeruimd wordt.
Vanochtend was ik bezig in de schuur en toen zag ik dit:


In eerste instantie, dacht ik nog wat een raar ding maar instinctief vertrouwde ik het niet helemaal. Manlief werd er bijgeroepen en hij bevestigde mijn vermoeden een wespennest. Laat ik het erop houden dat ik heel snel alles terug heb gezet in de schuur, dochterlief zo snel mogelijk naar binnen heb gedaan en manlief ook ver weg van het nest heb gehouden omdat hij zo allergisch als wat voor een wespensteek is. Nu denk ik dat ik ook niet zo goed zou reageren op een hele zwerm wespen maar ik kon ook niet alles buiten laten staan. Alles staat binnen in de schuur en ik heb het daarna meteen op slot gedaan. Eenmaal binnen ben ik op zoek gegaan naar het telefoonnummer van de ongediertebestrijding. Daar kreeg ik een dame aan de telefoon die vroeg of ik zeker wist of het een wespennest was want als het een bijennest was dan moest er een imker aan te pas komen. Blijkbaar is een bij een beschermd dier. Ergens wist ik dat ook wel maar op een of andere manier denk je over die beschermde status ineens heel ander als ze in je schuur bivakkeren. De dame belde de ongediertebestrijding man om te vragen wat het verschil was tussen de twee nesten. Toen ik de beschrijving hoorde van een wespennest, was het overduidelijk: wespen dus. Goh zei de dame nog heel vrolijk u bent de eerste, we hebben het eigenlijk vooral heel erg druk met ratten. Gatver ik weet niet of ik dat laatste nu had willen horen en op een of andere manier voel ik me ook niet heel vereerd om de eerste in mijn gemeente te zijn met wespen. Het is ook niet dat ik daardoor een korting kreeg want het grapje gaat me €69 kosten. Maar liever dat betalen dan een paar van die prikkende krakers in mijn schuur. Donderdag wordt het nest verwijderd. Ondertussen heb ik het advies gekregen om vooral niet meer in de schuur te komen. Daar had ik al niet zo heel veel behoefte meer aan nadat ik het nest had gezien maar helemaal niet meer nadat ik heb gelezen hoeveel van die engerds erin zo'n nest kunnen zitten. 

Mijn buurman stelde nog vrolijk voor om een spray te kopen en het dan zelf weg te halen. Dat is misschien nog een optie als het nest buiten hing maar nu kunnen die prikkende beestjes maar één kant op en laat dat nou net de kant zijn waar ik ook naar toe moet om ze te vermijden. Dus dat leek me geen goede optie. Kortom ik kan niet wachten tot het donderdag is. 

De metamorfose ligt hierdoor nu stil. De kast en bed staan in de schuur net achter het nest. Eén verkeerde beweging en we slaan het nest eraf met alle mogelijke, vervelende gevolgen van dien. Dus de kast en bed komen wel in het lange Pinksterweekend.

Naast het akkefietje met het wespennest, kwam ook een brief van het consternatiebureau. Vorig jaar heb ik daar een vervelende ervaring mee gehad en het blijkt toch nog erg hoog bij mij te zitten. Slechts de envelop maakte veel emoties los. Het is een uitnodiging voor het laatste bezoek inclusief vaccinatie. Dochterlief moet dan ook een ogentest doen. Ik hoop dat ze meewerkt want sinds het laatste bezoek aan het consultatiebureau reageert ze heel slecht op artsen. Ze is sindsdien een paar keer mee geweest naar de huisarts. Het was niet eens voor haar maar mij of mijn man maar ze raakt in paniek en ze wil alleen maar weg zodra ze een arts ziet. Dus ik vrees het ergste voor volgende week. Ik denk dat ik maar heel onverantwoord haar ga omkopen door iets leuks in het vooruitzicht te stellen. Hopelijk werkt dat al heb ik daar een heel hard hoofd in want echt omkoopbaar is ze niet als ze echt iets niet wil. 

En dan heb ik nog een cartridge die niet mee wil werken. Begin deze week ging ik met een lege cartridge naar een winkel waar ze deze kunnen bijvullen. Helaas kon het met mijn oude niet meer dus ik moest een nieuwe kopen. Eenmaal thuis bleek dat ik een kleuren-cartridge mee had gekregen. Dat werkt niet op mijn printer dus vandaag ging ik er mee terug. Helaas konden ze mij in de winkel niet helpen aan de hand van de cartridge. Ze moest het type printer weten. Manlief gebeld en wat doet hij: hij geeft het verkeerde nummer door. Daar kwam ik dus vanavond achter toen ik de cartridge wilde installeren. Het is nu alleen onze fout dus ik kan er moeilijk mee terug naar de winkel. Zucht dat is dus €18 weggegooid geld plus ik moet nog steeds een cartridge hebben. Voor dat geld kun je eigenlijk een nieuwe printer kopen. Dat is echt weggegooid geld. Balen dus!

Maar goed morgen is een nieuwe dag. Ik ga genieten van mijn twee dagen nog thuis voordat ik weer moet gaan werken. Op het programma staat morgen een bezoekje aan een open dag op een geitenboerderij althans als het weer mee zit. Zondag zien we nog wel wat we gaan doen. En dan is al weer mijn vakantie voorbij. Zucht wat gaat dat toch altijd snel.

5 opmerkingen:

 1. Kan je het cb niet bellen met de mededeling dat je niet meer komt? Uiteindelijk is het vrijwillig...
  Of is dat te makkelijk?

  Wespen zijn etters! Ook gehad in ons oude huis, een dan voor we er ons trouwfeest hadden kwam de wegmaakman. Dure grap maar argh die dingen zijn echt agressief he? Net consultatiebureau's eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het consultatiebureau helaas niet afbellen. Denk dat ik dan weer toestanden met ze krijg en daar heb ik geen zin meer in. Ik ga dus nog maar een keer maar de schoolarts doe ik straks niet meer. Daar mag ik niet eens als ouder bij zin en no way in hell en dat ze mijn kind op 5 jarige leeftijd alleen aan allerlei onderzoekje mogen onderwerpen.

   Verwijderen
 2. Ik heb hier in huis nog twee zwarte cartridges liggen van HP 339. Goed voor HP Deskjet, HP Officejet en HP Photosmart (met alle drie heel veel nummers die ik eventueel ook nog wel door wil geven). Wil ik zo naar je opsturen en als het nog werkt (want ligt meer dan een jaar in onze kast) hoef je alleen de verzendkosten te betalen.
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heer erg lief van je. Ik heb alleen het model HP336 nodig dus weet niet of jouw cartridge herkent zou worden.

   Verwijderen
 3. Oh, ja zo'n wespennest had 'k onder de rozenboog, die is door manlief met een welgemikte mep in 't struikgewas verderop beland, gelukkig ook nog kapoet, brr rot beesten.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen