Pagina's

maandag 21 januari 2013

Sneeuwkleding

Buiten zie ik veel kinderen in sneeuwkleding lopen. Vaak hebben ze warme snowboots aan de voeten en dragen ze een sneeuwpak. Dochterlief heeft dit allemaal niet. Als ze naar buiten gaat dan doen we een maillot of legging onder haar (spijker)broek en eenmaal weer binnen dan doen we deze snel weer uit om ze te verruilen voor droge warme kleding. Dat vindt ze overigens prima want de laatste tijd lijken broeken uit den boze. Jurkjes en rokjes zijn haar leven. Dat begint al bij het opstaan. Ze vertelt dan meteen dat ze een jurk aan wil. Als ik dan toch in mijn hoofd haal om haar een broek aantrek, dan is het huilen. Leg ik de broek de avond vantevoren klaar dan is deze miracleus verdwenen. Madam verstopt deze namelijk dan. Vaak vind ik de broek dan terug als ik de was ga doen want dan ligt het ver onder in de wasmand. Slimme tante.


Maar om op de sneeuwkleding terug te komen. Als ik andere kinderen zo lekker warm aangekleed zie dan voel ik me toch wel een beetje schuldig. Waarom heb ik daar dan niet eerder aan gedacht? Tweedehands kun je waarschijnlijk best zo'n pak voor een zacht prijsje kopen. Mijn buurvrouw heeft gisterenavond er nog snel eentje gekocht op MP voor haar zoontje. Alleen ik vind het nu te laat om daar nog naar te kijken. Als ik nu nog een pak zou kopen dan heeft ze deze hooguit nog een paar keer aan. Hoogstwaarschijnlijk is deze volgend jaar te klein. Ik vind dat dan niet nodig om dit nu nog te kopen. Bovendien vraagt dochterlief binnen een half uur al of we niet binnen kunnen spelen. Buitenspelen vindt ze heerlijk maar niet in de sneeuw. Zij wil veel liever in de weer met schepjes en gieters om dan moddersoep te maken. Ze vraagt nu al wanneer ze dat weer kan doen. 

Toch overweeg ik om voor de komende winter wel een sneeuwpak te kopen. Ze gaat dan namelijk naar school. Ze zal dan waarschijnlijk meer buiten spelen in de pauzes en er zijn minder mogelijkheden om om te kleden. Hoe doen jullie dat met de kinderen? Sneeuwpak of gewoon legging of maillot onder de broek?

18 opmerkingen:

  1. Hm, zo'n sneeuwpak is zeker weer iets nieuws?? ;)

    Ik kan me in elk geval niet herinneren van vroeger dat ik het droeg... :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik droeg vroeger gewoon schoenen en een maillot onder mijn broek. Al glibberend en glijdend liep ik dan naar school. Ik kan me nog wel de dampe lucht van alle natte jassen en handschoenen herinneren op de gang. Dus tja wat is wijsheid?

      Verwijderen
  2. Ondanks dat het heerlijk warm is, zou ik er niet extra geld aan spenderen als je het niet al hebt vanwege een wintersportvakantie.

    Die paar dagen in het jaar dat het in Nederland koud is kan je kind het ook best met een spijkerbroek en maillot doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben overblijfjuf op school.Ik ben in totaal een uur buiten. De juffen zorgen dat de kinderen naar buiten komen. Ik zie met name de kleuters met boots en een skipak. Van de juffen van de kleuters hoor ik wel dat ze gek worden van die pakken. De meeste kinderen kunnen ze niet zelf aan en moet de juf helpen. Voor dat iedereen zo'n pak en boots aan heeft is ze gauw 10-15 minuten verder. Helaas realiseren de ouders zich dat niet en dat gaat dan wel ten koste van de pauze van de juf. Bij ons is een continuerooster op school en blijft dus ieder kind over, het zijn dus veel pakken aan doen. Tijdens de pauze zelf valt mij op dat er maar weinig kinderen zijn die echt door de sneeuw gaan rollen en dus kletsnat worden. Mijn eigen kinderen hebben hun gewone kleren aan naar school en hebben alleen last van natte handschoenen die dus na de pauze liggen te drogen op de verwarming. Dus als je je kind zo'n pak aan wilt doen zou ik zeggen doe het alleen als ze het zelf aan en uit kan doen. Realiseer je zelf hoe lang jij er mee bezig bent en doe dit keer 20 dan weet je hoe lang de gemiddelde juf er mee bezig is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor de goede feedback. Ik vind het zelf ook een beetje onzin maar je ziet het wel ontzettend veel om je heen. Desnoods geef ik haar volgend jaar een extra setje kleren mee. Dat kan ze namelijk zelf al prima. Zo'n pak is nog een uitdaging voor haar.

      Verwijderen
  4. mijn kinderen hebben ook geen sneeuwpakken. Ook nooit gehad. Bij ons volstaat het met een maillot of legging of pyamabroek onder de broek. En idd handschoenen wel meerdere paren voor het verwisselen ervan. Mijn dochter is zo wie zo een warmbloedige. Afgelopen week met de ijzige kou nog buiten sporten in een trainingspak. Maar door na het sporten niet weer de jas aan te doen heeft ze wel een kou opgelopen, maar dat was echt eigen schuld.
    Hier hebben ze het dus eigenlijk nooit koud genoeg om zo'n pak aan te moeten. Wij hebben het nooit gemist.
    Daarnaast hadden en hebben ze de snowboots aan naar school en in de klas de sloffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik koop geen sneeuwpakken, maar snowboots (lekker wat groter, kunnen ze 2 jaar mee doen) van de kringloop vind ik wel een goede aanschaf. Ten eerste omdat koude voeten echt niet lekker zijn, maar ook om hun goede, leren schoenen te sparen, want van elke keer een nat bad knappen ze niet op.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Misschien nog een idee. Hier ook geen sneeuwkleding maar wel een regenbroek. Blijven ze toch droog en warm en die kan je vaker gebruiken als het een keertje regent :-) Vorige week gekocht bij de z.eeman voor 6.99.
    Gr.
    Varodi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed idee. Bovendien heb je daar in de andere seizoenen ook wat aan. Zeeman heeft sowieso welke leuke kinderkleding. Ik koop daar vaak ondergoed, sokken en maillots voor mijn dochter. Ik vind het prima kwaliteit.

      Verwijderen
  7. Ik zat met hetzelfde 'probleem', ik 'heb ook niet zo'n pak voor mijn zoon (2,5). Hij gaat gewoon in winterjas, muts, sjaal, waterdichte wantjes, dikke spijkerbroek en regenlaarsjes naar buiten (idd zonde van leren schoenen). Ik voel me bijna een ontaarde moeder als ik al die dik ingepakte kindjes zie. Maar ik had vroeger ook niet zo'n pak, ik trok als ik thuis kwam gewoon droge kleren aan....
    Hij groeit ook als kool, dus hij kan het maar een paar keer aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hier wel een skibroek, die malliot of legging onder je broek is veel te warm in de klas en dan heb je er buiten niets meer aan. Hetzelfde effect als met je jas aan binnen blijven zitten. Voordeel, warmer dan een regenbroek, de wind gaat er niet door, en wel waterdicht.
    Ik trek 'm op school uit en neem 'm zelf mee. In de pauze rennen ze zichzelf wel warm, maar achterop de fiets of op de slee zitten ze stil en koelen snel af.
    Met schaatsen dempt het ook nog een beetje met vallen. Een heel pak is onhandig, vooral als ze moeten plassen.
    Ik koop 'm 2 maten te groot en dan doe ik er 2 seizoenen mee. Hij wordt hier veel gedragen. Niet alleen als er sneeuw ligt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb nooit een sneeuwpak gehad en ben er ook groot om geworden. Ik vind het eerlijk gezegd een klein beetje overdreven. Het is hier geen -30 ofzo. Dus dan volstaat een maillot + spijkerbroek prima, volgens mij. Eventueel kan je een thermolegging voor je dochter kopen. Is een stukje warmer nog dan een gewone maillot. Bij de Action hebben ze elke winter heel goedkope thermokleding (leggings/sokken/truien/hemdjes), ook voor kinderen. Ik heb daar een thermopanty en shirt gekocht voor samen 7 euro ofzo.
    Snowboots vind ik zelf wel prettig, ze zijn spuuglelijk, maar je voeten blijven wel veel lekkerder warm dan in gewone schoenen en je kan er ook iets beter mee door de sneeuw banjeren.
    Als ik dus iets zou kopen qua sneeuwkleding voor mijn kinderen dan zouden het snowboots en thermokleding zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo,

    Misschien een tip mocht je nu overwegen om er voor volgend seizoen een te kopen koop hem dan in de opruiming een maatje groter.
    Wij hebben 4 kids en wel skikleding en sneeuwboots ik koop sneeuwbroeken wel gewoon zwart dus kan hem van mijn zoontje doorschuiven naar mijn dochtertje.
    En mijn dochtertje heeft nu sneeuwboots die haar volgend jaar niet meer passen dus koop ik ze dit seizoen vast in de sale voor de volgende winter. En die sneeuwboots van mijn dochter bewaar ik weer keurig op zolder zodat een van haar jongere zusjes ze over een paar jaar weer aan kan.
    Ik kocht vorige maand bij de Action voor mijn dochtertjes een sneeuwpak echt lekker dik voor slechts €5,95.
    Ik vind sneeuwkleding persoonlijk ideaal ze kunnen gewoon hun goede kleding er onder aan houden en als ze uitgespeeld zijn trek je het gemakkelijk weer uit en door het in de sale in het voren te halen blijven de kosten redelijk beperkt en hebben we er binnen ons gezin weer jaren plezier van.

    Groetjes Janique

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nog even een aanvulling op net mijn kinderen hebben hun sneeuwkleding niet aan naar school is ook niet echt van toepassing de pauze is tekort om telkens sneeuwkleding aan te trekken.
    Ik geloof ook niet dat een peuterzaaljuf of een kleuterjuf dit handig zouden vinden 30 kleuters met skikleding.
    Sneeuwboots wel maar dan sloffen in de klas.
    Groetjes Janique

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mijn moeder heeft vorig jaar zo'n pak gekocht voor een prikkie voor dochterlief. Ze heeft hem toen alleen aangehad toen we gingen schaatsen. Vandaag ook pas voor het eerst toen we een sneeuwpop hebben gemaakt. Naar school begin ik er niet aan hoor, wat een gedoe. Even een extra laagje aan en klaar is kees.
    Dus voel je daar nu maar niet schuldig over hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Sneeuwpakken hebben mijn kinderen nooit gehad. We zijn nooit op wintersport geweest ;) Kinderen zijn er prima groot om geworden. Ik kan mij niet herinneren dat toen onze pubers nog kleuters waren er kinderen in sneeuwpakken liepen.
    Het alternatief voor sneeuwboots? Maat of 2 te grote regenlaarsen en dan met sloffen en al erin. Snel aan- en uit te trekken en geen gedoe over wel of geen sloffen aan willen hebben in huis met ons peutertje. Komend jaar of het jaar erna gewoon in de regen gebruiken.

    Laarsen koop ik trouwens zelden: even je omgeving laten weten dat je nodig bent en ze stromen in allerlei maten binnen (en de gevers zijn blij dat ze de laarsen kwijt zijn/ er niet meer hun nek over breken).

    WG

    WG

    BeantwoordenVerwijderen
  14. voor mijn kleine kindjes heb ik ze wel ski/broek/pak een dateert nog van toen mijn grote kinders klein waren....(toen ook al gekregen 2 de hands ;-) ) En voor kleine dochter heb ik er een week of wat geleden een gekocht in de uitverkoop voor echt heel weinig.Ze dragen ze niet naar school, maar wel zo buiten spelend in de sneeuw.Ze vinden het heerlijk, en worden wel vaker dan alleen sneeuw weer aangetrokken, dus ik ben wel voor :-D
    En ehm idem met de snowboots, gewone schoenen worden vaak lelijk van de gestrooide pekel en nat en koud, dus wel moonboots, zo duur zijn de goedkoopste nu ook niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Die sneeuwpakken heb ik hier in de achterhoek nog niet gezien, terwijl het hier toch wel helemaal wit is. Mijn kinderen hebben ze ook niet: ik heb bij de Zeeman en Wibra thermo ondergoed gekocht en dat dragen ze onder een gewone spijkerbroek. Ze fietsen er 13 kilometer mee naar school bij temperaturen ver onder nul, zonder problemen.

    Als je wilt bezuinigen zou ik dus gewoon investeren in thermo ondergoed!

    BeantwoordenVerwijderen