Pagina's

vrijdag 23 augustus 2013

Keuzes, keuzes, keuzes

De maand september wordt een dure maand. Ik verwacht dat ik de ouderbijdrage van school nog deze maand moet betalen. Daarnaast betaal ik maandelijks ook een bedrag voor het overblijven tussen de middag op school. Allemaal kosten die we in het verleden niet hadden en die er nu wel bijkomen. Ook gaat dochterlief vanaf 1 september 2 dagen per week naar de opvang. Ook dit komt er bij. Stapel daar boven de tegenvaller van een rekening van de ziektekostenverzekering omdat de kosten onder het eigen risico vallen en de motorrijtuigenbelasting. Alle rekeningen worden netjes betaald. Daarnaast worden de aflossingen ook netjes betaald. Toch verwacht ik dat deze maand ons boodschappenbudget iets lager zal uitvallen. 

Ik had namelijk een persoonlijke tegenvaller. Mijn ogen zijn de laatste tijd zo achteruit gegaan dat ik een nieuwe leesbril nodig heb. Voor de rest zijn mijn ogen nog prima. Al is de verwachting dat ik over afzienbare tijd ook een gewone bril nodig heb. Tja we worden oud ;-). Ik heb de bril vorige week laten opmeten. Alleen mijn verzekering dekt de bril niet volledig dus deze bril zal ik deels zelf moeten betalen. Nu zou je kunnen zeggen "ach dan doe je het gewoon nog even met je oude bril". Helaas red ik het daar niet meer mee. Na een dag intensief werken, heb ik last van brandende ogen en dwarrelen de lettertjes voor mijn ogen. Kortom de bril is heel hard nodig voor werk maar ook voor thuis. Ik ben nog een beetje aan het dubben hoe ik deze bril ga betalen. Ik zou het kunnen doen van mijn mini-buffer of ik kan het ten koste van een extra aflossing laten gaan. En laat ik dat laatste nou doodzonde vinden. Dus ik denk dat het buffertje er maar aan moet geloven en dan is daar de bodem echt wel heel erg van in zicht. 

Ik had deze maand naar mijn moeder willen gaan voor een lang weekend weg. Alleen zit dat er echt niet in. Naar mijn moeder kost een volle tank benzine. Dat is al snel zo'n kleine €80. Nu komt moederlief begin oktober naar mij toe dus hebben we besloten om niet een weekend naar haar toe te gaan. Helaas betekent dat ook dat we deze maand dan met een minder fraai kapsel lopen omdat mijn moeder nu niet onze haren kan knippen. De pony van dochterlief doe ik zelf wel en ach dan steek in mijn lange haren gewoon op of ik doe het in een staart. Manlief ziet er ook een stuk sexier eruit met wat langer haar. Dus dan wachten we maar een maand. Ik ga aan de kapper in ieder geval geen geld uitgeven als moederlief dat jaren als beroep heeft gedaan.

Manlief kwam tot dus tot de conclusie nadat hij alle kosten in zijn hoofd op een rijtje had gezet, dat het een magere maand zou worden. Ik kan hem er alleen maar gelijk in geven. We zullen wat creatiever moeten zijn door te besparen waar mogelijk.

Ter compensatie gaan we dit weekend wel naar het strand. We nemen de schepjes, emmer en vlieger mee en dan gaan we heerlijk uitwaaien en van het zonnetje genieten. Ook willen we bbq-en. Veel verder dan wat kip drumsticks, zelfgemaakte hamburgers gevuld met feta en een gepofte aardappel komen we niet. Dat is echter wel meer dan genoeg van drie personen en het smaakt ook nog eens heerlijk. Aan het weer zal het niet liggen en aan ons ook niet om er een leuk weekend van te maken.

Fijn weekend allemaal! 

7 opmerkingen:

 1. Ook hier een dure maand. Eigen bijdrage school, overblijf betalen voor het hele jaar, apk en grote beurt voor de auto. Nieuwe spijkerbroek voor mezelf had er nog maar 1 dus was geen overbodige luxe. Ook heb ik nog een net iets nodig voor mijn werk. Half september een heel groot feest van mijn werk met cliënten etc. Kan niet in mijn nieuwe spijkerbroek komen ben ik bang. Ik heb een grote maat dus een goedkoop iets gaat het niet worden.

  Oja paardlief moet deze maand ook nog een paar schoenen? Wanneer is het oktober? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Balen hoor dat je een dure maand tegemoet gaat met allerlei extra kosten en ook nog onverwachte kosten!
  Kan me zo goed voorstellen dat je liever die bril niet doet i.p.v. de extra aflossing maar het liever van je buffer betaalt, dat zou ik precies hetzelfde hebben.
  Ik duim voor jullie dat het je gaat lukken deze maand.
  Wel jammer dat je dan nu niet naar je moeder kan maar jullie hebben wel een leuk en gezellig alternatief uitgekozen.
  Enneuh....die lange haren..tja, als je man er nu sexier uitziet is ook wat waard toch?? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vervelend een dure maand!Hopelijk word het volgende maand beter, helaas heb je daar nu niks aan.
  Ik heb niet zo veel verstand van brillen maar kan je niet nieuwe glazen in het oude montuur laten zetten? Of was je dat al van plan. Ik weet dat het glas erg duur is maar wellicht scheelt dat nog wat.
  Wat betreft het haar knippen, daar zou ik ook geen geld aan uit geven. Ook mijn moeder doet mijn haar, en mijn vriend zijn haar doe ik sinds kort zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met de magere maand, hopelijk is de volgende een stuk vetter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel scholen sturen de "bedelbrief" voor het schoolgeld en ouderbijdrage in september of oktober, en geven daarbij mogelijkheden voor gespreid betalen. Wordt die mogelijkheid niet geboden, dan kun je er ook om vragen!
  Loonlijstmama

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En de ouderbijdrage is vrijwillig. Dus wat let je om (natuurlijk even melden bij de school) pas in oktober of november dat bedrag te betalen? Zou dat helpen om deze maand iets makkelijker te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee! Dat zou inderdaad wat meer ruimte geven als ik het in oktober kan betalen.

   Verwijderen