Pagina's

dinsdag 6 augustus 2013

Stand van zaken schulden

Hoe zit het eigenlijk met mijn schulden? De laatste tijd blog ik nog weinig over mijn schulden. Het saldo kruipt langzaam naar beneden en daarmee is dan ook eigenlijk alles wel een beetje gezegd. Toch heb ik afgelopen wel een cruciale mijlpaal bereikt: ik zit namelijk nu onder de €10.000. De totaalschuld bedraagt nu nog €9379,66. Hiervan staat €1584.76 nog open op de creditcard en €7794,90 op een persoonlijke lening. Het wegvallen van één cijfer voor de komma dus nog maar 4 cijfertjes in plaats van 5 doet iets positiefs met mij. Ook al heb ik nog een lange weg van aflossen te gaan, het einde lijkt nu een beetje in zicht te komen. Hopelijk lukt het mij om aan het einde van dit jaar de creditcard volledig af te lossen. Alle extra aflossingen kunnen dan naar de persoonlijke lening. Heel misschien ben ik dan einde 2014 schuldenvrij. Er zou dan een enorme last van mijn schouders vallen.
Ook heb ik in juli een paar kleine financiële succesjes gehad. Ik had hotelkosten met de creditcard betaald. Manlief moest namelijk weer 3 dagen naar Duitsland ter controle voor zijn ogen. Het treinkaartje had ik in mei al uit de spaarpot betaald maar zijn hotel heb ik dus na thuiskomst meteen betaald door het bedrag te storten op de creditcardrekening. Hiervoor heb ik mijn spaar/ reservepotje voor aangesproken. Vroeger zou ik dat niet hebben gedaan. Ik zou dat dan  in termijnen hebben afgelost waardoor het op de grote hoop van schulden kwam. Nu is mij er alles aan gelegen op de totale schuld zo laag mogelijk te krijgen en vooral niet meer te laten groeien.
Helaas is de bodem van mijn spaarpotje en dus ook reserve wel in zicht. Er zit nog iets van €200 in. De komende maanden wil ik dat deze weer rond €500 komt zodat ik eventuele  tegenvallers kan opvangen. Bovendien moet manlief in december weer naar Duitsland en dat wil ik daar dan weer uit kunnen betalen. Er is wel een tegenvaller: manlief moet misschien een paar dagen naar Griekenland om een aantal administratieve zaken af te handelen. Dit kan onmogelijk vanuit Nederland. Als hij daar is dan kan hij ook meteen zijn paspoort verlengen want deze verloopt ook bijna. Zouden we dat bij de ambassade doen dan moeten we meer dan 9 maanden wachten. Waarschijnlijk zal zijn reis betaald worden van het restant dat in de spaarpot zit en gaat het ten koste van een extra aflossing. Dat is dan maar zo. We gebruiken nu in ieder geval wel geld dat voorhanden is en we doen het niet meer op de pof. Ik ben best trots op hoe wij nu anders tegen onze financiën aankijken. Onze schulden hebben ons dus degelijk iets geleerd waarvan één van de wijze lessen is: geen geld uitgeven dat je niet hebt.

14 opmerkingen:

 1. Het gaat goed! Wat fijn voor jullie zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat goed zeg! Ik kan mij voorstellen dat dit al een stuk beter voelt. Jullie zijn goed op weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat gaat het goed he, en dan te bedenken dat je ook nog met jullie dochter bij je schoonouders op vakantie bent geweest en je je best wel druk maakte van te voren over de kosten van het uitje ivm de nodige kado.s voor de familie. Ga zo door, je komt er

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn hoor dat het zo goed loopt! En super dat jullie nu onder die 10.000,- zitten!!
  En trots mag je zeker zijn want het is een hele omschakeling om van altijd maar doen wat je wil, je bewust te worden waar je mee bezig bent en dat te veranderen naar een gezondere manier van omgaan met je financiën.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geeft een goed gevoel hè, dat er zomaar een heul cijfer kwijt is.
  't Gaat goed hoor!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap hoor! Je mag terecht trots op jezelf zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed gedaan zeg. Heerlijk gevoel als je de bedragen ziet dalen. Ik hoop voor je dat het inderdaad lukt om eind 2014 overal vanaf te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het zo goed gaat! (ik ga volgende week aan de slag met je mail, nu even uitpuffen van de vakantie, ben erg moe...)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het zo knap van je! Je mag echt trots zijn op jezelf

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Knap hoor, diepe buiging!

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/08/08/de-gondelier-en-de-zakenman

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is echt een last van je schouders als er zoveel vooruitgang inzit. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen