Pagina's

maandag 19 augustus 2013

Mijn lieve, dappere kleine meisje

Daar ging je dan vanochtend. Het was je allereerste schooldag. We waren saampjes al vaak langs school gereden en zondagmiddag wilde je toch nog even gaan kijken. Vanochtend was je ook al vroeg wakker. Ik denk dat je het stiekem toch wel heel spannend vond ondanks dat je zei dat je wel naar school wilde. Toen we ons hadden aangekleed, hebben we samen ontbeten. Je wilde heel graag je prinsessenbroodtrommel en -beker meenemen. Eenmaal alles ingepakt, konden we met zijn drietjes naar school.

Samen liepen we naar binnen. Je haalde opgelucht adem toen je bij binnenkomst meteen de wc zag want daar maakte je wel een beetje druk om. Bij de kapstok was een haakje met jouw naam en een mooi plaatje van een nijlpaard. Ook stonden er bakjes waar je je drinken en eten in kon doen. Je zou ook meteen overblijven. Stoer liep je het klaslokaal in. Je wilde meteen het huisje met de poppenhoek en het keukentje in maar de juf wilde graag je stoel laten zien. Ook daarop stond je naam en was weer het plaatje met nijlpaard. Je ging zitten en begon meteen te praten met het jongetje dat naast je zat. Ondertussen maakte mama een mooie foto van je zodat je daar jaren later nog naar kan kijken en dan weet zo zag mijn eerste schooldag eruit. Toen papa en mama weg gingen, zei je "ik zal je missen". Mama moest toen wel even heel erg slikken want ze miste je al voordat ze zelfs de klas uitliep. 

Je zat nog niet en toen moest je al meteen naar de gymzaal. Je was licht verbolgen toen je mooie armbandjes af moesten want die heb je al om sinds je geboren bent. Gelukkig deed de juf ze daarna wel weer om. Na de gym mocht je wat drinken maar je begreep niet dat je mooie prinsessenbroodtrommel pas voor de lunch was. Je was dus even in de war. Ook vond je het moeilijk dat je soms dingen moest delen en dat een kindje zo maar op jouw mooie stoel ging zitten. Tijdens het spelen viel je ook nog eens op je lip waardoor je met een licht opgezette en geschaafde lip de dag door moest. Je vond het ook een beetje moeilijk op het speelplein. Je wist niet of je nu moest spelen of wat anders.  De juf heeft je maar extra in de gaten gehouden want ze was bang dat je misschien naar huis zou lopen (niet door hoor). Wel mocht je in de middag van de juf verven en dat vond je heel erg leuk. 

Om 15.00 kwamen we je weer ophalen. Je zag ons toen je jas ging halen. Opgelucht zwaaide je naar ons. Toen je naar buiten mocht, struikelde je bijna over je voetjes omdat je snel naar ons toe wilde. Je vertelde dat je het leuk vond. Mama wilde van de juf nog weten hoe het was gegaan. De juf merkte wel dat je nog nooit op een opvang had gezeten. Je vindt delen nog een beetje moeilijk. Iets vertelt mij dat je dat binnenkort vast nog wel gaat leren.

Toen we naar huis gingen, vertelde je dat je morgen niet naar school wilde. Dat heb je herhaald totdat je om 19.30 in bed lag. ietsje later dan mama had gewild maar je buurjongetje wilde ook graag weten hoe je eerste dag op school was waardoor mama pas later kon koken. 

Morgen mag je weer naar school. Ik denk dat je het dan een beetje moeilijker hebt. Mama heeft gezegd dat je morgen aan een leuk kindje moet vragen hoe hij/ zij heet. Je wist nu niet meer de namen maar tja je hebt ook zo veel indrukken op gedaan vandaag.

En wat deed mama vandaag om de dag door te komen? In de ochtend hoorde ze op school van andere mama's hoe daar alles gaat. Ook heeft mama zich aangemeld voor de ouderraad zodat ze uitjes, sportdagen, Pasen en Kerst mee kan helpen organiseren. Zo doet mama straks meehelpen om jouw school. Ze heeft heel hard lopen poetsen en nog heel eventjes gelezen. En natuurlijk stond ze veel te vroeg bij school om jou weer op te halen. Want ooh wat was ik blij om jou weer te zien.

Ik heb trots op je lieve schat. Het was voor ons allemaal vandaag een hele spannende dag. 

11 opmerkingen:

 1. Aah wat lief !
  Het is toch een bijzonder moment de eerste schooldag, misschien nog wel meer voor de ouders dan voor het kind ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven. DAt wordt een leuke herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooohhh, de eerste schooldag. Zo spannend. Misschien wel meer voor mama dan dochterlief:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geschreven met een traan in mijn ogen. Slik onze kleine meid over twee weken.

  Ik had een grote mond maar ik vind het toch allemaal wel heel spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geschreven met een traan in mijn ogen. Slik onze kleine meid over twee weken.

  Ik had een grote mond maar ik vind het toch allemaal wel heel spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach goss, wat mooi en lief beschreven...
  Hopelijk gaat het vandaag tóch goed op school ondanks dat ze al zei niet te willen.
  Sterkte voor haar en voor jou..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi beschreven.
  Gisteren ging S ook naar school, in groep 8. Daar had ik het dan weer een beetje moeilijk mee. Niet meer echt kind, maar ook nog geen puber. Het is zo snel gegaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie manier om het zo op te schrijven, daar kan ze later heel mooi op terugblikken dankzij jou :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Welkom bij de club van MMMM (mama's met moeilijke momenten)!
  Een ramp, die 1e schooldag, 1e zwemles, 1e feestje, 1e brugklas, 1e vriendje, 1e liefdesverdriet enz., enz.
  Ik heb 5 pubers tussen de 14 en de 22 maar bij alle 1e keren van alle kinderen kun je mij opvegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tranen lopen over mijn wangen. In januari gaat mijn jongste kind naar school.....

  BeantwoordenVerwijderen