Pagina's

woensdag 28 augustus 2013

Onverwachte extra uitgave

Een tijdje geleden kreeg ik van een collega een paar prachtige sportschoenen. Ze waren helemaal perfect want met klittenband zodat dochterlief ze zelf aan kon trekken. Het was ook een goed merk namelijk N.ike. Kortom ik was er superblij mee dat we deze kosten konden besparen en dat dochterlief een paar stevige sportschoenen had. Dat dacht ik dus.... totdat ik maandag op school kwam met desbetreffende schoenen.

Ik maakte als eerste de fout om dochterlief de schoenen al thuis aan te laten te trekken. Dat mocht volgens de juf dus niet want nu waren ze vies en dus niet meer geschikt voor de gymzaal. Mijn tegenargument was dat het slechts voor één dag was en dat ik ze desnoods wel schoon wilde maken. De juf zou erover nadenken of de schoenen dan alsnog konden. 
Nu moet ik zeggen dat de informatie ook nogal tegenstrijdig was over kleuters en gymkleding. In het een stond met kleding aan naar school brengen en in de ander stond schoenen moeten op school blijven. Ik dacht dus goed te doen door dochterlief klaar voor de gym aan te leveren maar maakte daar dus een beginnersfout. De schoenen hadden bij de juf ingeleverd moeten worden en blijven daar dan ook vervolgens. 


Juf kwam een dag later op de schoenen terug en ze bleken niet te voldoen. De schoenen hadden zwarte zolen en die zouden eventueel strepen achter kunnen laten. Kortom er moesten van die linnen gymschoentjes komen. Ik baalde want de sportschoenen die ze nu heeft zijn een stuk steviger. Ze moesten echter vervangen worden dus dochterlief en ik gingen vanmiddag op jacht naar schoenen. Er was geen gymschoen meer in haar maat te vinden. De verkoopster gaf aan dat ik er ook wel een beetje laat mee was. Tja ik had natuurlijk niet verwacht dat ik aan het begin van het schooljaar nog op jacht moest naar gymschoenen als je een pracht paar in huis hebt. Ik had het nog kunnen proberen in de omliggende dorpen maar ik schatte zo in dat de schoentjes daar ook waren uitverkocht. Bovendien was het ook niet logisch om als een kip zonder kop alle winkels af te rennen en daardoor een vermogen aan benzine te verbranden. Kortom ik ben op zoek gegaan op het internet. We hebben nu online een paar schoentjes gekocht bij V.an H.aren. Ze hadden ze zelfs nog in roze, de favoriete kleur van dochterlief. Nu maar hopen dat ze op tijd worden geleverd zodat ze de schoenen maandag meteen aan kan. 

Het was dus wel een tegenvaller. De maand september is financieel al een krappe maand dus ik zat hier niet op te wachten. De schoenen waren dan wel niet schrikbarend duur maar toch. Ik hoop dat het voor de rest van de maand hierbij blijft want dan redden we het wel. 

6 opmerkingen:

 1. Hmm, das balen. Ik vindt het trouwens wel raar hoor, dat je verplicht gymschoenen moet kopen al voor de kleuterklas! Ik wist niet dat dat zo gaat tegenwoordig. Dat krijg je als je zelf geen kinderen hebt, ik ben er echt niet mee op de hoogte merk ik al wel.
  Hopelijk komen er nu geen aparte kosten meer voor jullie dan deze maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is balen. Hopelijk heb je wel een maatje groter besteld, want ze vallen klein bij van h,aren. Ik heb deze ook gekocht voor dochterlief. Wel slechte info die je hebt gekregen. Hier stond duidelijk in het schoolboek aan welke eisen de schoenen moesten voldoen. Geen zwarte zolen iig.

  Nou hopelijk houden je kosten nu op. Ik moet deze maand ook heel goed opletten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad een groter maatje gekocht in de hoop dat ze daar ook een jaar mee kan doen.

   Verwijderen
 3. Dat is zeker balen.
  Gelukkig voor je dochter heeft ze in elk geval roze gympen nu ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O jee, zo herkenbaar. Er zijn allemaal ongeschreven regels en wetten waar je als onervaren ouder niets van af weet het eerste jaar....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mijn jongste zoon is het al verplicht gymschoenen aan te schaffen voor de psz gym.
  Kost nog geen 7 euro maar toch.
  Mijn andere 2 kinderen hebben ze ook nodig op de basisschool. Dan nog de ouderbijdrage per kind 20 euro dus dat is ook wel even een aardige uitgave.

  BeantwoordenVerwijderen