Pagina's

maandag 2 februari 2015

Als ik acht jaar ben, dan.......

Als ik acht ben dan ga ik naar Disney. Ik ben dan zo groot dat ik overal in kan. Ik ga dan ook Elsa, Anna, Rapunzel, Assepoester en Minny Mouse een handje geven. Maar niet stoute Hans want die moet naar de gevangenis. De piraten durf ik wel want je hebt meisjes-piraten en die zijn lief. In mijn klas zijn wel al kindjes naar Disney geweest maar ik ga als ik 8 jaar ben.

Bovenstaande is inmiddels het dagelijkse mantra van dochterlief geworden. Dit alles nadat ze op tv een advertentie voor EuroDisney voorbij zag komen met al haar helden. Daar wilde zij ook naar toe. Dochterlief kan nogal dwingend zijn als ze eenmaal iets wil. Ik kon mij eruit praten door uit te leggen dat als ze 8 jaar is overal in kan en dan ook heel laat op kan blijven. Dat laatste houdt geen stand want als ze wil, dan kan ze al heel goed lang opblijven maar ze vond het wel logisch klinken. 

Dochterlief wil dus dolgraag naar Disney. Ongelijk kun je haar niet geven want Disney staat voor haar gelijk als de hemel. Hoe cool is het om tussen al die prinsessen te lopen in je flouriscerende, nylon prinsessejurk? Tussen kastelen en paleizen te lopen en je ene held na de andere held in levende lijve te ontmoeten? Voor haar is er niets mooier op deze wereld dan dat. Alleen het kost nogal wat zo'n lang weekend in Parijs. Als ik iedereen mag geloven, ben je zo een paar honderd euro kwijt. Dat geld kan ik nu heel erg goed gebruiken om af te lossen maar ook om het jaarlijkse vakantiebezoek aan de Griekse familie te financieren. Dus hoe leuk Disney ook is, nu komt het financieel even niet uit. En ineens was het daar: een lampje. Laten we het erop houden dat het de magische krachten waren van Lampje in Donald Duck. Wat zou nou een mooier familiecadeau zou om met zijn drietjes naar Disney te gaan als alle schulden zijn afgelost? 

Dochterlief wordt over twee jaar, 5 maanden en acht dagen 8 jaar. Dat geeft mij dus voldoende tijd om mijn schulden af te lossen en genoeg te sparen voor een onvergetelijke tijd bij Disney. Nu alleen manlief nog ervan overtuigen dat een paar dagen tussen al dat Disney geweld ook echt leuk kan zijn. Disney en amusementparken zijn voor hem het equivalent van de hel. Toch moet dat vast lukken met behulp van de (dwingende) charmes van dochterlief. 

Ik heb nu een doel. Ok die had ik al maar dankzij haar heb ik nu een heel leuk doel om naar toe te werken. Nu maar hopen dat er dan nog EuroDisney is want anders wordt het DisneyLand in Florida. Ook leuk maar een stuk duurder en ook onrealistischer. Dus EuroDisney here we come......

13 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk doel om naartoe te werken!! :) Overigens als je bijvoorbeeld een camping daar in de buurt uitzoekt ben je al direct een stuk goedkoper uit dan wanneer je een disneyhotel boekt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog een tip. Soms is boeken via de belgische website veel goedkoper! Wij zijn in het najaar voor het eerst met onze kinderen naar Disney gedaan (ook als beloning voor afgeloste schulden en zoveel jaar getrouwd). Onze jongste is 7, dan een van 9 en de oudste is 11. Door het als Belg te boeken spaarde ik honderden euro's uit. Daar zijn kinderen regelmatig tot 12 jaar gratis. In NL is dat meestal maar tot 6 jaar...
  Wij zijn een lang weekend van vrijdag tot en met maandag geweest in de Davey Crockett Ranch. Camping scheelt ook een hoop geld, maar wij wilden niet in de zomer gaan. Dan is de Davey Crockett een goedkope oplossing. Wij kunnen met 3 kinderen niet zo goedkoop in een hotel verblijven. Nog een tip: Wanneer je een arrangement boekt, vertrek dan een dag eerder en blijf in de buurt in een goedkoop hotel. De aankomstdag heb je namelijk al entree voor het park, en dus ook al betaald. Wij vertrokken op donderdagmiddag en reden tot net voor Parijs. Daar sliepen we in een Ibis budget hotel. Vrijdagochtend waren we uitgeslapen om 11.00 in het park.

  Gr. Immy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou echt nooit naar Disneyland gaan, vreselijke hekel aan pretparken, de efteling ook altijd gemeden voor mij is dat ook al een beeld van de hel.

  Als je man het echt zo erg vindt kan hij misschien iets uitzoeken wat hij graag wil of naartoe gaan alleen of met vriend en jij met vriendin met kinderen. Voor dochter toch ook niet leuk als er een steeds minder vrolijke vader erbij is. Ten minste dat zou voor mij echt hebben gegolden, zou echt een straf zijn hoe graag ik dochter iets gun.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Efteling (gratis kaartjes) vond hij ondanks hekel leuk vanwege het vrolijke snoetje van DL. Dus wie weet. Ach en anders ga ik lekker alleen met DL. Maak ik er een moeder/ dochter weekend van.

   Verwijderen
 4. Ik haat pretparken, kermissen etc. Wij gaan 1x per jaar...voor de kids. Disneyland Parijs vond ik echt geweldig!! De magie...je voelt je weer kind!! Wij verbleven op een camping in een ingerichte tent (aanbieding) dichtbij Parijs en Disneyland en zijn met de auto naar Disneyland gegaan (15 minuten rijden). 1 dag vond ik genoeg, we hebben alles gezien en zijn overal in geweest, zeker met een fast pas!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die kleine prinsesjes ook! ;-) Wij zijn nog nooit naar Disney geweest, maar wel eenmaal naar Slagharen, eenmaal Efteling en eenmaal Moviepark Germany (Twee van die drie uitstapjes waren op gratis gekregen kaartjes maar dat terzijde). Onze kinderen zijn inmiddels meerderjarig. Ze hadden het geweldig gevonden om te gaan, en hebben er vroeger ook om gevraagd (als vriendjes/vriendinnetjes gingen) , maar nu slaken ze akelige kreten als ze Disney reclames zien. Dus het kan verkeren (wel kunnen ze nog alle, herhaal alle, liedjes meezingen van pakweg 25 films)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik het voor dit soort zaken een spaarblik (je weet wel zo'n blik die je alleen met de opener kan open maken). HIerin verdwijnen de 5,10,20 en soms 50 cent muntjes die ik aan het eind van de week kan missen. Vorig jaar maakte we dit na een jaar open. Bleek er toch bijna 500 euro in te zitten. Onze dochter helpt ook mee en stopt ook wel eens wat in het potje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moest je niet 1.40 zijn voor Eurodisney om overal in te kunnen. Onze zoons zijn stapelgek op achtbanen en konden overal in. Onze jongste was toen 8 of negen en heel lang voor zijn leeftijd. Dus als je dochter in de achtbanen wil, dan maar even langer sparen of is zij ook heel lang voor haar leeftijd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn dochter is met 5.5 jaar 1,20. Ze is voor haar leeftijd lang. Maar ik vind het meer dan prima als ze niet in de achtbaan kan want dat vind ik doodeng.

   Verwijderen
 8. Goed dat je nu al begint met de voorbereiding! Maar ik snap je man wel heel goed: ik vind pretparken ook de hel.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Disney is geweldig. Wij zijn vorig jaar geweest en 8 jaar is idd een mooie leeftijd. Man houdt ook niet zo van pretparken maar heeft daar ook genoten. De kinderen vonden alles geweldig
  Mooi doel!
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik šŸ’œ Disney. Supergave doelstelling van je hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi doel, maar jeeeeeeeee wat verwennen jullie dochterlief. Mijn kinderen zouden willen dat ze half zo vaak hun zin krijgen als jouw dochter. Ik zou zelf denken: als de schulden zijn afgelost ga ik eerst een buffer opbouwen zodat we nooit meer in deze situatie terecht komen. Maar ieder zijn mening natuurlijk, dus het is niet verwijtend bedoeld

  BeantwoordenVerwijderen