Pagina's

vrijdag 13 februari 2015

Gierende zenuwen in het kwadraat

Vanmiddag vlogen de zenuwen helemaal uit de bocht. Ik had het niet meer. Zelf een taart bakken had niet de therapeutische uitwerking op me die het normaliter wel heeft. Toen manlief en dochterlief samen naar judo gingen, heb ik een ontspanningsoefening gedaan. Rare was dat terwijl ik heel ontspannen was de tranen over mijn wangen biggelden. Over opgekropte zenuwen gesproken...

Ondertussen zat er ook nog ergens de opmerking in mijn hoofd dat manlief mijn mobiele telefoon ergens aan het einde van de middag had horen gaan. Dit telefoonnummer kennen maar weinig mensen en gebruik ik ook voor sollicitaties. Dus de gedachte sluimerde op de achtergrond van zou ik dan toch door zijn naar de volgende ronde?

Na het avondeten checkte ik mijn email. Twee nieuwe mailtjes. Die paar seconden die het duurde voordat ze openden, leken veels te lang te duren. En toen zag ik de alles zeggende titel: uitnodiging voor tweede ronde. IK BEN DOOR!

Begin maart ga ik dus op reis en zit ik vervolgens een hele dag in het land van de besneeuwde sneeuwtoppen, de koeiebellen, het bankgeheim en de overheerlijke chocolade in sollicitatiegesprekken. Ik heb er drie in totaal op één dag waaronder eentje met degene die ik al jaren ken. Ik ga een dag eerder om de volgende dag uitgerust aan te komen.

De zenuwen zijn weer in alle hevigheid terug samen met een grote brede glimlach op mijn gezicht en een hart die hoera-huppeltjes maakt. Ooh wat is dit spannend en leuk tegelijk. Daar neem ik dus vanavond een stukje taart op.

Ooh en mocht iemand ontspanningsoefeningen hebben, bij voorkeur ingesproken, dan houd ik me zwaar aanbevolen. 


10 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd!
  Ik reageer niet zoveel, maar leef wel helemaal met je mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super zeg! Proficiat! Wat zou dat mooi zijn als dit wat kan worden voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat vind ik dit tof voor je! Je droom komt weer een stukje dichterbij, ik duim voor je

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend zeg, heel fijn voor je dat je door bent naar de tweede ronde. Wie weet zit je binnen de kortste keren te jodelen op een Zwitserse berg :-) en glijden de zorgen van je schouders. Succes in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :-D
  Geniet lekker lang van dit gevoel, dat is gewoon hartstikke goed voor je! (En van je natuurlijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stel je alvast voor in je nieuwe functie, in je nieuwe woonplaats, met je nieuwe collega's en ervaar hoe het voelt. De rust van op je plek zijn. En doen waar je goed in bent met prettige collega's.

  Ik gun het je van harte.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Www.themeaningoflife.tv heeft meditaties die je kunt volgen ( in het Engels). Een basisontspanningsoefening is het oefenen van een rustige buikademhaling. Kun je altijd en overal doen zonder dat iemand het door heeft. Staan, liggen of zitten, eventueel een hand laag op je buik leggen en naar je hand of " tot diep in je buik" inademen, drie tellen je adem vast houden, daarna rustig uitademen, wederom drie tellen rust voordat je weer inademt. Heel veel succes in de volgende ronde.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik gun het je zo, een nieuwe baan zonder de ballast van de oude . Volgens mij krijg je een heel nieuw "leven". Vrijdag de 13e , het moet lukken. gr. Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen