Pagina's

maandag 16 februari 2015

So grundlich

De dingen gaan hier momenteel in een sneltreinvaart. Vrijdag kreeg ik de bevestiging dat ik voor gesprekken naar Zwitserland moest komen. Vrijdagavond heb ik mijn vlucht geboekt. Ik heb besloten om een dag eerder te gaan ondanks dat het hotel dan niet vergoed wordt. Ik zie mezelf niet om 05.00 uur in de ochtend naar het vliegveld gaan en dan lopen te zenuwen of er geen vertraging is en of ik wel op tijd ben voor mijn eerste afspraak. Dan heb ik het er nog niet eens over dat ik dus niet in optimale vorm ben, want moe, en dus minder alert ben tijdens de gesprekken. Dus ik ga een dag eerder. De assistente heeft een kamer geboekt in hun eigen hotel. Kun je het je voorstellen een bedrijf met een eigen hotel? De dag ervoor kan ik dus de sfeer opsnuiven en de stad in. 

Vanochtend had ik voor 10.00 uur al mijn schema met wie ik allemaal zal ontmoeten. Het is een vol schema waar ik de hele dag mee bezig ben. Wat zal ik 's avonds moe zijn als ik eenmaal thuis ben. Ook moest ik online een persoonlijkheidstest invullen. Nu voel ik me niet zo prettig bij dat soort testjes maar inmiddels ook wel weer zo gepokt en gemazzeld dat ik weet hoe ik die dingen moet invullen. Dus ik zit inmiddels daar dus helemaal in het sollicitatiesysteem over "grundlichheit" gesproken. Toch is alles spannend en leuk tegelijk.

En nu snel naar school. Straks heb ik hier twee kleuters rondrennen....


6 opmerkingen:

 1. Ik begrijp heel goed dat je het leuk vindt.
  Maar een kanttekening, ik denk dat je toestemming moet vragen om naar het buitenland te gaan als je in de ziektewet zit. Mocht je huidige werkgever dit te weten komen dan kan het uitgelegd worden als vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zal wel meevallen want mij werd zelfs aangeraden om er even tussenuit te gaan.

   Verwijderen
 2. Wow, spannend joh!!! Je hebt het er maar druk mee! :) Hopelijk levert al die moeite je straks een nieuwe, leuke baan op :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat je de dag ervoor al vertrekt, dat zou mij ook veel stress minder doen voelen. Het klinkt leuk en spannend. En als je die baan krijgt, op wat voor termijn moet je dan vertrekken naar het buitenland? Kan dat met de baan van je man?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof dat ze van een opzegtermijn uitgaan van 3 maanden. Zelf zou ik het liefste beginnen nadat het schooljaar van DL is afgelopen. Zij kan dan haar kleuterschool hier afmaken en dan heeft ze nog 2 maanden om daar te wennen. Als je dan van de 3 maanden uitgaat dan denk ik dat begin juli realistisch is. Mijn man werkt als zelfstandige. Beter nog hij is in de start-up fase van zijn bedrijfje die nog 0,0% opbrengt maar gelukkig ook niks kost buiten hersencapaciteit dan. Het zou voor hem daar ook beter zijn omdat hij dan dichter bij zijn partner zit. Dus qua timing voor scholen en werk ML zou deze baan op het perfecte moment komen.

   Verwijderen
 4. Heel veel succes en geniet ook van je extra dagje!

  BeantwoordenVerwijderen