Pagina's

donderdag 19 februari 2015

Ik weet het even niet meer.

Soms weet ik het ook niet meer met werk enzo. Dacht ik vanochtend dat het traject van het advies van het inwinnen van extern advies over mijn reintegratie zou worden opgestart en dan gebeurt er weer iets. Ineens kreeg ik aan het einde van de middag een email van HR. Ze had gesproken met haar collega bij een ander bedrijfsonderdeel. Ze gaven aan dat er mogelijkheden tot reintegratie zijn. Althans het is bespreekbaar. Er zijn echter geen mogelijkheden om daar permanent aangesteld te worden. Vervolgens stuurde ze met de email de contactgegevens op. Kortom de bal ligt nu bij mij.

Intussen draaide mijn hersenen weer overuren. Ik vind de timing frappant. Direct nadat de bedrijfarts advisseert een ander traject te willen opstarten, komt zij met een voorstel. Het traject gaat mijn bedrijf geld kosten. Ik vraag me dus af of haar email een toevallige samenloop van omstandigheden is of een reactie op het advies van de bedrijfsarts. Ik vind de timing te toevallig. Vooral ook omdat ze eerder tegen mij heeft gelogen over het feit dat ze contact had opgenomen met de bedrijfsarts.
Ze schrijft dat ze contact heeft gehad met HR van het andere bedrijfsonderdeel. Is er ook contact geweest met de manager? Welke verwachtingen zijn er geschept? Is dit een duurzame oplossing of wordt er verwacht dat ik daar een paar weken werk en dat ik dan weer terugkeer naar mijn oude afdeling? Er zijn zoveel losse eindjes. Er bekruipt me ook een beetje het gevoel dat er iets meer speelt.

Ik ben van plan om de email door te sturen naar de bedrijfarts. Hij mag adviseren wat ik nu moet doen. Ik zal daarin de voorkeur uitspreken dat ik liever het traject opstart met de externe bedrijfskundige. 

Ik weet even niet meer zo goed wat ik ervan moet denken. Ik vind het ook jammer dat mijn dag zo moet aflopen. Ik kwam namelijk best enthousiast thuis na het sollicitatiegesprek. Het gesprek verliep prettig. Dan is dit een beetje een domper. Zucht wat een toestand weer. 

5 opmerkingen:

 1. Volg je gevoel. Advies van de bedrijfsarts vragen is netjes en slim.
  Al je vragen over de mail van HR zijn terecht (sommige mensen kunnen heel goed vaag praten, terwijl ze concreet heel weinig hebben gedaan, zo klinkt dit ook), maar ik betwijfel of een directe confrontatie/vragen stellen helpt.
  Ik zou regaren in de trant van: natuurlijk altijd open staan voor een laat komende interne mogelijkheid, maar met jouw beperkte energie kun je daar nu niet vol in gaan. Dus je gaat ervanuit dat het advies/de afspraak van de arbo arts gevolgd wordt, en dit interne aanbod (als dat concreet wordt uitgewerkt) daarin wordt meegenomen door de externe adviseur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee om de bal door te spelen aan de bedrijfsarts. Ik kan me voorstellen dat je liever met een externe aan de slag gaat!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He bah :( Wat rot dat je dag nu zo moest eindigen ipv met dat positieve gevoel. Ik denk dat je er wel goed aan hebt gedaan om het door te spelen aan de bedrijfsarts! Hopelijk kan die iets voor je betekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gedoe daar op je werk zeg. Jij doet je best en zij maken er een zootje van iedere keer. Inderdaad goed om aan de bedrijfsarts voor te leggen. Als jij liever met een externe aan de slag gaat zal hij dat vast doordrukken want hij is op jouw hand.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me slim en verstandig om de bedrijfsarts hierbij in te schakelen. Die heeft meer overwicht dan jij momenteel. Parkeer het lekker naar de maandag en ga dit weekend zeker niet piekeren over je werk.

  BeantwoordenVerwijderen