Pagina's

dinsdag 17 februari 2015

We hebben de smaak weer te pakken

Een tijdje kon het me allemaal even niks schelen al dat bespaar-gedoe. Als ik maar aan het einde van de maand uit kwam dan vond ik het prima. Mijn hoofd stond er simpelweg niet naar want die was met hele andere dingen bezig. Heel langzaam begint het besparen, zuiniger aan doen en zelf maken weer terug te komen.

Zo had ik een hele groentelade vol met groente in verschillende staten van kakelvers tot bijna verschrompeld. Nu vind ik niks ergers dan eten weggooien. Als ik dat al een keer doe, dan voel ik intens schuldig. Nu lagen er in de lade typische wintergroente die niet altijd even inspirerend werken. Ik ben meer van de aubergine, tomaten en courgette omdat dat voor mij de zon en de zomer symboliseert. De knollen, wortels en kolen zijn ook lekker maar toch net even ietsje minder dan al die mooie zomergroente. Dus dook ik in de groentelade en mijn kookboeken. De laatste maand hadden we een heerlijke dampende pan groentesoep. Vooral manlief vond het heerlijk. Daarnaast maakte ik nog piccalilly. En wow ik wil nooit maar dan ook nooit meer die van de winkel. Een ander deel van de groente verdween in een Japanse style roerbak met heerlijk stukjes vlees gemarineerd in eigengemaakte terriyaki saus. Gisteren verdwenen er nog een paar licht verschrompelde groente in een visstoofpotje. En dan ligt er nog een kwart witte kool en een paar wortels die in een salade worden omgetoverd. Alleen nu nog inspiratie vinden voor de vier koolrapen. 

Ook zette ik weer knoppen aan, dichtte gaatjes met naald en draad en stopte hier en daar een sok of maillot. Als het echt niet meer te herstellen was dan verdween het in de vuilnisbak. Het zou ook nog als oude lap kunnen dienen maar ik heb inmiddels al een aardig stapeltje lappen liggen waar ik voorlopig wel mee uit de voeten kan. Dus mijn opruimvirus steekt dan ook de kop op waardoor het zonder enige schroom weg gaat.

Inmiddels heb ik er ook al drie ritjes naar de Kringloop op zitten. Niet om iets te kopen maar om weg te brengen. Meestal loop ik ook nog even binnen om te kijken maar ik loop tegenwoordig vaker met niks dan met iets naar buiten. Het enige wat ik nog heb gekocht, zijn wat kleertjes voor dochterlief. Tijdens het opruimen vond ik in de achterbak van de auto ook te veel boodschappentassen. De fijnste heb ik bewaard en de rest gaat gevuld worden met spullen die uiteindelijk ook weer hun weg naar de Kringloop vinden. Binnenkort zullen er ook nog wel wat ritjes richting de stortplaats vinden want er staan ook nog voldoende overleden spullen in huis stof te verzamelen.

Ook ben ik weer begonnen met een paar dingen te verkopen op Marktplaats. Ik probeer het ook op de lokale Feestboek verkoop pagina's maar niemand die mijn Duplo, Megablocks of jurkjes wil hebben. Afgelopen weekend wilde ik ook nog een paar andere dingen op Marktplaats zetten. Alleen toen begon DL tegen te sputteren. Ze gooide zich heel dramatisch op het antieke plantentafeltje van mijn oma. Ze knuffelde het tafeltje bijna dood en dreigde met om het in haar kamer te zetten. Dus ik wacht nu maar tot ze op school is en dan kan ik gewoon mijn gang gaan en mijn halve huisraad te koop zetten. Alleen heeft ze wel door wat mijn snode plannen zijn en krijg ik regelmatig te horen dat dit of dat echt niet weg mag. Zucht en dan gaat het vaak niet eens om haar eigen spullen. Ze heeft duidelijk haar hamsterneigingen van haar vader geerfd. 

Al met al let ik dus weer beter op met wat ik doe. En ik moet zeggen ik vind het best leuk weer.


3 opmerkingen:

  1. He, bij jou steekt het leven weer langzaam de kop op (net als buiten in de natuur). Lekker laten groeien die leuke sprietjes en gevoelens. Goed zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat je weer terug bent in consuminderland. Ik denk dat we allemaal wel eens een periode hebben dat het consuminderen op een laag pitje staat. Daarna kun je er weer fris tegenaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Elke stap is er eentje toch: soms moet je even loslaten om daarna het belang er weer van in te zien?!

    BeantwoordenVerwijderen