Pagina's

woensdag 3 september 2014

Hoe actief ben jij op internet?

Social media ik beweerde altijd dat ik er niet veel mee heb. Ik vond/ vind het te tijdsintensief en bovendien had/ heb ik weinig behoefte om van alles met iedereen te tekenen. Vaak werd aan mij gevraagd maar zit je dan niet op Hyves? Later werd dat gevolgd door Facebook. Standaard antwoord was altijd dat ik dat niet zo zag zitten.

Langzaam maakte ik toch mijn eerste schreden op social media en informatie-platforms. Ik maakte een profiel aan op LinkedIn. Het was voor mij de ideale manier om contact te houden met (voormalige) collega’s maar ook om in contact te komen met andere mensen en dus mijn netwerk uit te breiden. Netwerken via LinkedIn is blijkbaar makkelijker dan in het echt want er bestaat weinig schroom om iemand uit te nodigen en soms komen daar ook leuke contacten uit voort. Bijkomend voordeel was ook dat ik vrienden en kennissen die ik uit het oog verloor zo ook weer tegen kwam. Het is en blijft toch leuk om te zien en te horen hoe het nu met iemand gaat na al die jaren.

Na LinkedIn volgde een eigen account op Pinterest waar ik ongegeneerd alles wat ik maar mooi, nuttig, goed idee of interessant vond aan het pinnen was. Op een bepaald moment heb ik in mijn plaatjesarchief allemaal mapjes gemaakt zodat ik het makkelijk kon vinden. In het begin kon ik uren speuren op Pinterest. Na een tijdje verloor ik interesse omdat het aanbod toch wel overweldigend was.

Gelijktijdig begon ik ook mijn blog waar ik nu al een kleine twee jaar blog over mijn strijd om de schulden weg te werken maar ook over mijn eigen leventje. Een blog blijft toch een heerlijk medium om dingen van je af te schrijven. De reacties zijn soms hartverwarmend en ondersteunend en ook leerde ik in blogwereld hele lieve en behulpzame mensen kennen.

En toen ging dochterlief naar school en begon ze met sporten. School heeft een app (Klasbord) waar de juf foto’s maar ook mededelingen op plaatst. Als je niet op de app zit, mis je dus veel en kan het dus zo maar zijn dat dochterlief op school zou verschijnen zonder iets wat de juf de avond daarvoor ineens had bedacht. Kortom manlief en ik volgen de app trouw. Buiten de app doen school en sportschool ook van alles plaatsen op Facebook naast hun eigen website. Dus uiteindelijk heb ik maar een account aangemaakt op Facebook. Via Facebook ontdekte in groepen die interessante informatie plaatste dus ging ik die volgen. Voor de rest deed ik niks en postte ik ook niks op mijn profiel. Alleen toen kreeg ik een aantal vriendenverzoeken. Het was toch wel heel erg leuk om verloren gewaande vriendinnen te volgen. Dus accepteerde ik de verzoeken. Via hen vond ik weer andere vrienden en kennissen terug dus weer volgde een vriendenverzoek. Inmiddels heb ik een heel klein groepje vrienden die ik volg. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het leuk vind om te zien hoe het met hen gaat en af en toe contact met ze te hebben via email. Zo vond ik weer mijn nicht terug maar ook een oude vriendin die inmiddels getrouwd is, moeder van twee kinderen en in Canada woont. Zelf ben ik ook voorzichtig gaan posten en heb ik zelfs voor het eerst een foto van dochterlief gedeeld. Mijn profiel zit wel helemaal dichtgetimmerd want ik wil niet dat het verder wordt verspreid.
 
Zo langzaam maar zeker ben ik dus best actief op internet ondanks mijn initiële en nog steeds bestaande sceptische houding. Hoe actief ben jij op internet?

4 opmerkingen:

 1. Uhm, ik lééf op internet ;) Met een druk gezin en een full time baan is er weinig tijd over om veel met vrienden af te spreken, met dank aan Facebook blijven we toch op de hoogte (en wordt er heel wat afgekletst in een speciaal groepje). Linkedin gebruik ik ook intensief in de zoektocht naar een nieuwe baan. Twitter, tja, daar kan ik dan weer niet zo veel mee. En bloggen natuurlijk hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik facebook niet, linkedin beperkt. Ivm privacy. Maar heb ook weinig contacten via die route. Twitter en pinterest als ik tijd heb. En sinds n paar dagen ook n blog....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben wel actief op internet vanwege mijn blogs. En inderdaad, voor school moet je ook wel, want er wordt veel online gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier net als bij jenny green teeth. veel online omdat ik naast werk en kids weinig energie en tijd heb. vrienden hebik niet in t dorp, dus zou dan al half u moeten rijden. vind het online ideaal om toch niet helemaal te vereenzamen thuis ;) (of nou ja toch wat volwassen gesprekken te hebben en niet alleen maar de heerlijke peutergesprekjes die ook reuzeleuk zijn!)

  BeantwoordenVerwijderen