Pagina's

dinsdag 9 september 2014

Ik kan wel janken

Ik kan wel janken. Vandaag is zo’n dag die je het liefste zo snel mogelijk vergeet en voorbij wilt laten gaan. Vanochtend werd ik wakker met een barstende hoofdpijn. Als het daarbij was gebleven dan had ik daar meteen mijn handtekening voor gezet. Want het lijkt een beetje de oplopende trap van erger te worden.

Nadat ik de boterhammen voor school en werk had klaar gemaakt, stapte ik in de auto. Ergens halverwege de A4 ontdekte ik ineens dat het pedaal van de koppeling helemaal naar beneden was gezakt. Ik kon dus niet meer schakelen. Dus de noodlichten aan en naar de vluchtstrook. Eenmaal op de vluchtstrook kon ik het pedaal weer in zijn originele positie krijgen. Ik reed dus weer verder richting Den Haag. Ik weet nu nog steeds waar ik de moed vandaan heb gehaald om met een kapot pedaal door te rijden maar met nog drie tussenstops en heel veel schietgebedjes ben ik toch op mijn werk in Den Haag aangekomen. Daar heb ik meteen de dealer opgebeld die mij doorverwees naar Renault Routeservice. De pechdienst zou naar werk komen om te kijken wat er aan de hand was. Zo op het eerste gehoor leek het iets hydraulisch wat relatief makkelijk en goedkoop (nou ja voor een dealer dan he) was op te lossen. Ik had er dus vertrouwen in dat het met een sisser zou aflopen en ik vandaag of morgen mijn autootje weer mee naar huis kon nemen. Nou dat ik dus goed verkeerd….. De monteur van de pechhulp keek er naar en hij trapte het pedaal meteen er weer doorheen. Hij was verbaasd dat ik nog met de auto had kunnen rijden. De auto werd dus weggesleept en naar de dichtstbijzijnde dealer gebracht. Een uurtje later kreeg ik van de dealer een telefoontje. Hij klonk verdacht vrolijk aan de telefoon. Dat had al een belletje moeten doen rinkelen. Hij  kon de auto naar een ander filiaal brengen en daar zouden ze er vandaag en morgen mee aan de slag kunnen. Alles bij elkaar kostte het grapje €1190,00. Uhm tja dat is dus een probleem. De auto is inmiddels 10 jaar oud (bijna 11 jaar) en er zit bijna 250.000 km op. Er moeten binnenkort ook nieuwe banden onder dus dat is nog eens €500-600. Kortom dan zitten we al rond €1700-1800. Dat is heel veel geld. Geld dat ik simpelweg niet zo paraat heb. Kortom ik gaf niet mijn goedkeuring voor de reparatie. Nadat ik had opgehangen heb ik meteen mijn eigen dealer gebeld. Hij kon het €50 goedkoper doen. Alleen dan kwamen daar weer de kosten van het vervoer naar hen bij dus dan kwamen we weer op het zelfde bedrag. Ik heb hem gevraagd om uit te zoeken hoeveel ik voor de auto zou krijgen als ik hem in ruil of verkoop voor onderdelen/ metaal. Hij gaat dat nu voor mij uitzoeken. Hij zou ook kijken of ik de auto kan inruilen voor een goedkope tweedehands auto. Hiervan heb ik nog geen prijsopgave. Hoe dan ook het is geen optie om de auto te laten repareren. Manlief en ik moeten vanavond beslissen wat we gaan doen. We hebben nog een andere auto maar ook die is niet meer de jongste. Moeten we deze mee inwisselen en dan hopen dat we een redelijke tweedehands auto hiervoor terug kunnen krijgen? Moeten we de tweede auto oprijden, heel hard sparen en ik neem ondertussen de trein naar mijn werk? Dingen om dus over na te denken.

De dag begon dus met hoofdpijn, daar kwam een kapotte auto bij en toen had manlief ook nog een slechte mededeling. Hij was vanochtend naar de huisarts geweest. Ik begreep niet helemaal waarom hij daar naar toe wilde maar hij gaf aan dat hij zich de laatste niet zo lekker voelde. Wat blijkt: manlief heeft een hele hoge bloeddruk. Zo hoog dat het zorgwekkend is en dat hij zelf nu 6x per dag zijn bloeddruk bij moet gaan houden. Morgen moet hij zijn bloedwaarden laten nakijken. De huisarts verwacht dat hij een hoge glucosegehalte in het bloed heeft. De dokter zei in het kort dat manlief lijdt aan te veel stress. Nu is hij niet de eerste die dat heeft geconstateerd. Manlief heeft last van allerlei vage klachten die allemaal stress-gerelateerd zijn. Als de bloeduitslagen binnen zijn, zal verder gekeken worden hoe hij verder behandeld moet worden. Alleen pillen slikken is niet het antwoord. Hij zal moeten leren ontspannen, iets wat voor hem heel moeilijk is want hij maakt zich druk om alles en niets. Alleen zo kan het dus niet doorgaan. Deels ligt de oorzaak dat manlief doodongelukkig in Nederland is. Dat is ook een van de redenen waarom we zo hard op zoek zijn naar een andere baan in het buitenland. Deels komt het ook omdat hij niet kan relativeren. Ik maak me heel veel zorgen om hem omdat ik hem langzaam maar zeker ziek afzakken. De hele auto-toestand komt dan nog ook niet op het meest praktische tijdstip. Manlief heeft de andere auto vaak nodig voor werk plus hij brengt dochterlief ermee naar school.  Het halen en brengen van school proberen we nog een beetje te verdelen om elkaar te ontlasten. Alleen met één auto komt halen en brengen straks helemaal bij manlief te liggen. Voor een buitenstaander is het no big deal dat halen en brengen maar voor manlief is dat al een stressfactor. Eerlijk gezegd denk ik dat hij overspannen is en dat alles te veel voor hem is. Het is even afwachten wat de bloeduitslagen zijn maar hoe dan ook er zal iets moeten veranderen in ons leven. In zijn leven moet er iets positiefs gebeuren maar daar zal hij zelf een grote rol in moeten spelen.

Alles bij elkaar zit ik met mijn hoofd dus helemaal niet bij mijn werk. Ik zou het liefste naar huis gaan en manlief een flinke knuffel geven. Tja en die auto… dat zien we wel. Uiteindelijk is de auto niets meer dan een stuk metaal op vier wielen. Het is veel belangrijker dat manlief op knapt. Shit en nu branden de tranen echt in mijn ogen… wat een k-dag.

11 opmerkingen:

 1. Ach meid toch... (ik hoop dat één van je collega's je even een kopje thee komt brengen...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een reep chocola voor mezelf gekocht. Niet dat chocola veel op lost maar toch he.

   Verwijderen
 2. Alles komt tegelijk dan, zo lijkt het. Heb je zelf ook niet een beetje last van stress??
  Komt goed hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan je een middag vrij nemen? sterkte hoor het is ECHT een rotdag, het komt vast goed maar zo voelt het nu even niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pfff wat een bedrag, ja een dealer is duur moet vast goedkoper kunnen. Net zo als banden kun je voor 350 euro ook wel klaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pfff.....en dat allemaal op 1 dag.....ik kan mij goed voorstellen dat je even niet met je hoofd bij je werk bent. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb net bij Green Evelien een wijsheid gelezen: The best things in life are not things.....
  Sterkte!
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat moet jij je ellendig voelen. Kop op! Je kunt het. Je hebt al zoveel overwonnen dit ga je ook oplossen.

  Geniet eerst maar van je reep chocolade. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach meis, even uithuilen en dan er maar weer tegenaan, sterkte en een dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Adem halen, tot tien tellen en opnieuw beginnen, sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De emoties even laten lopen, daarna zorgen voor troost en wat rust. Dan ben je helemaal klaar voor t nemen van n goede beslissing. Ik hoop dat dat jullie allebei is gelukt, en samen natuurlijk. Sterkte, ontspanning en wijsheid gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen