Pagina's

maandag 5 mei 2014

Au!!!

Vorige week donderdag stond ik te douchen voordat ik naar bed ging. Ineens leek het of mijn hele borst ter hoogte van mijn borstbeen in elkaar verkrampte. Ik klapte bijna dubbel van de pijn onder de douche. Met veel moeite heb ik me afgedroogd. Het enige wat ik nog wilde, was in bed liggen in de volle overtuiging dat het dan wel snel over zou gaan. Het werd alleen maar erger. Manlief kwam snel naar boven nadat ik hem had geroepen. Hij dacht wat te hebben gehoord maar was in de veronderstelling dat ik tegen dochterlief aan het praten was. Hij voelde zich dus licht rot dat hij niet had gehoord dat er iets mis was.

Nu heb ik dit in 2010 eerder gehad. Ik werd toen midden in de nacht wakker van een verkrampte pijn rond de borstkas met uitstralingen naar mijn arm. Manlief heeft toen meteen de spoedarts gebeld. Hij stond binnen een kwartier voor de deur met een ambulancemedewerker. Achteraf viel het toen mee. De arts drukte op mijn maag, ik klapte nog eens extra dubbel van de pijn en ik bleek een maagontsteking te hebben. Alles lekker er nu weer op te duiden dat ik een maagontsteking had. Dus ik wilde niet dat er gebeld werd want wie moest er dan voor dochterlief zorgen als ik met manlief naar de huisartsenpost moest. Ik nam dus eigenwijs twee paracetamols. Hierdoor verzachtte de pijn en ben ik uiteindelijk in slaap gevallen. Manlief is vervolgens een groot deel van de nacht opgebleven want hij was heel erg ongerust. Blijkbaar heb ik heel onrustig liggen slapen als ik hem moet geloven.

De volgende dag ging het eigenlijk wel weer. Ik ging met dochterlief naar de logopedie en ’s middags gingen we boodschappen doen. Het verschil was alleen dat manlief deze keer mee ging omdat hij blijkbaar toch de boel niet helemaal vertrouwde. Toch nam naarmate de dag vorderde het onaangename gevoel in mijn maag toe. Het lijkt net alsof er iemand heel hard in mijn maag heeft gestompt.

Op zaterdag zijn we toch naar de Efteling gegaan. Het was de naamdag van dochterlief en dan doen we altijd iets leuks. Ik kon met de airmiles nog kaartjes krijgen dus we konden er dus goedkoop naar toe. Het ging op zich wel maar voor de zekerheid heb ik wel paracetamols weer in genomen. Alleen durfde ik bijna nergens in. Dus manlief heeft met dochterlief rondjes gedraaid en gezweefd. Dochterlief had de tijd van haar leven en daar ging het om.
 
Ook zondag ging het wel maar toch bleef dat gevoel van die vuist in je maag. Naarmate de dag vorderde werd dat gevoel ook erger. Vandaag heb ik dus de huisarts gebeld. Helaas was hij op vakantie dus kreeg ik zijn vervanger. Alles lijkt erop dat ik weer een maagontsteking heb. Ik krijg weer wat voorgeschreven en dan moet ik woensdag langs komen. Ik hoop dat het werkt. Ik hoop echter meer dat ik ga begrijpen wat dit veroorzaakt want dan kan ik het hopelijk in de toekomst voorkomen. Vooralsnog doen we dus maar rustig aan.

7 opmerkingen:

 1. Gevoelige plek dus die maag! Sterkte ermee! Hoop dat het snel weer beter is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ai klinkt helemaal niet fijn.
  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt erg vervelend, sterkte en beterschap
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap. Hou je wel in de gaten dat hartklachten bij vrouwen zich anders voordoen dan bij mannen? Ik hoop dat je snel van de nare klachten af bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook hetgene wat mij het meest beangstigt en waar ik graag duidelijkheid over wil hebben. Ik ga morgen een goed gesprek met de huisarts aan. Ik hoop dat het een maagontsteking. Op een of andere manier vind ik dat minder eng dan je hart.

   Verwijderen
 5. Wat vervelend zeg. Het klinkt enorm pijnlijk.
  Je hebt je wel heel erg goed gehouden de afgelopen dagen.
  Hopelijk voel je je snel weer beter.
  Het zet je inderdaad aan het denken: waar komt het vandaan? Wat ligt er zo zwaar op je maag?

  Beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoop dat je snel duidelijkheid hebt. Wat is dat vervelend zeg. Wens je heel veel beterschap en weinig stress!

  BeantwoordenVerwijderen