Pagina's

dinsdag 20 mei 2014

Bespaarmodus 2.0

Vorige week werd het groente- en fruitpakket niet door mijn lokale boer geleverd. Hij kon het niet bolwerken om een pakket samen te stellen naast alle dagelijkse werkzaamheden en de organisatie van een boerenmarkt. Eigenlijk kwam het mij wel goed uit. Er lag nog genoeg in de ijskast en er staat ook voldoende in de tuin om te oogsten. Afgelopen vrijdag liep ik eens kritisch alles na en schreef het op een papiertje. Dit werd de basis van het week-menu. Uiteindelijk moest ik nog maar een paar kleine dingetjes erbij kopen om deze week relatief goedkoop uit te komen. Aan het einde van de week heb ik dus én een lege groentelade én hebben we heerlijke verse groente uit de tuin gegeten.

Het doel is om de komende twee maanden zo low-budget mogelijk te gaan eten door kritisch te kijken wat er nog op voorraad is, de oogst uit de moestuin optimaal te benutten en dit als basis te gaan gebruiken voor week-menu’s. Ik wil zo min mogelijk verspillen. Aan het einde van de week wil ik dat de ijskast zo goed als leeg is. Het is een doel op zich met als voornaamste reden om zoveel mogelijk geld te (be)sparen. De kogel is namelijk door de kerk. Ik ga toch  op vakantie naar familie in Griekenland. Ik hoop dat de vakantie onze relatie goed doet. Ervaring leert dat manlief helemaal opbloeit als hij in zijn land terug is wat de relatie weer ten goede komt. Ik wil dus voor de vakantie wat zakgeld achter de hand hebben ondanks dat de kosten als we eenmaal daar zijn minimaal zijn. Het zakgeld zal voornamelijk worden gebruikt voor benzine en tol, hier en daar wat boodschappen en soms een terrasje. Het geld voor de tickets staat al gereserveerd op de spaarrekening.

Naast het (be)sparen op de dagelijkse boodschappen, wil ik binnenkort ook weer dingen op Marktplaats en Facebook te koop aanbieden. Ik heb nog een aantal dingen van dochterlief die ongebruikt stof staan te verzamelen op zolder. Zo heb ik nog een kampeerbedje, een wipstoeltje, een maxi-cosi en een driewieler. Dingen die we niet meer nodig hebben en die hopelijk wat opbrengen. Het zijn misschien niet de grootste bedragen maar  alles bij elkaar zou het een leuk bedrag voor de vakantie opleveren.

Het wordt dus beknibbelen. En daar heb ik op een of andere manier heel erg veel zin in. Ik hoop zelfs dat er geld overblijft na de vakantie zodat ik dat nog kan gebruiken voor een extra aflossing.

1 opmerking:

  1. Oh, ik kan er ook zo veel zin in en plezier aan hebben om geen geld uit te geven. En soms is het écht leuk om wel geld uit te geven, maar als je dan weer zuinig gaat leven en geld overhoudt, dat is toch wel erg fijn! Ik hoop voor je op een lekkere vette vakantiepot ;) Merk dat verkopen via fb-pagina's best lekker loopt, veel beter dan MP in elk geval! Succes ermee hoor!

    BeantwoordenVerwijderen