Pagina's

maandag 26 mei 2014

Puzzelen met vluchten en leningen samenvoegen

Gisterenavond gingen we samen achter de computer zitten om de tickets naar Griekenland te boeken. Eerder die week had ik al gekeken naar de mogelijkheden. Er waren een aantal redelijk geprijsde mogelijkheden maar dan moesten we wel overstappen in Duitsland. Dat is natuurlijk prima als we op die manier een paar honderd euro kunnen besparen. Dan maar niet een rechtstreekse vlucht. Ik had een aantal voorkeursvluchten uitgezocht zodat we deze makkelijk terug konden vinden en vervolgens boeken als we gezamenlijk een keuze hadden gemaakt. Gisteren zat ik dus goed voorbereid achter de computer in de veronderstelling dat we de tickets vrij snel konden boeken. Zucht en toen waren alle vluchten die ik had uitgezocht niet meer beschikbaar. We konden dus helemaal opnieuw beginnen en vooral puzzelen.

Tot onze grote schrik waren de prijzen ook een stuk duurder of was de route zo onlogisch dat je er een halve wereldreis achter de rug had bij aankomst. Ik vind het niet logisch om via Stockholm naar Athene te vliegen. Uiteindelijk keken we elkaar aan en hadden we nog één optie: we zouden meteen mijn eerste vakantiedag vliegen. Dat is niet ideaal want ik had liever in alle rust de tassen gepakt. We selecteerden dus als vertrekdatum die dag en tot onze grote verrassing bleken er vluchten beschikbaar te zijn en, niet onbelangrijk, dit waren ook nog eens de goedkoopste vluchten die we tot nu toe hadden gevonden.

Nadat we met de familie hadden afgestemd of die dag ook hen uitkwam, konden we dus boeken. We wilden eerst boeken via het reisbureau van Schiphol. Alleen toen we moesten afrekenen, kwam daar een administratiebijdrage bij van €60. Verbaasd keken we ernaar. Manlief stelde voor om te kijken of we deze bijdrage ook zouden moeten betalen als we rechtstreeks bij de vliegmaatschappij zouden boeken. We vonden de vluchten daar snel terug op de site en we gingen daar het boeking-proces in.  Uiteindelijk bespaarden we €22. Sommigen zullen misschien denken dat op zo’n groot bedrag dat niet zo veel meer is maar ik doe met dat geld liever zelf iets leuks. De tickets zijn dus geboekt. We gaan 3,5 week weg. Dat klinkt echt ontzettend lang… en dat is het ook wel een beetje. Gelukkig zijn de kosten verder beperkt want anders zouden we dit ons nooit hebben kunnen veroorloven.

Ook overweeg ik om de schuld op mijn creditcard samen te voegen met de persoonlijke lening. Ik kan dan mijn creditcard opzeggen. Door samen te voegen zou ik rente besparen (zo’n kleine 7-8%). Het heeft ook een psychologisch effect. De totaalschuld is dan overzichtelijk en deze zie ik dan langzaam dalen. Op deze schuld zou ik dan extra kunnen aflossen. Ik wil bij de bank nagaan wat de mogelijkheden zijn. Het staat op het lijstje om dit deze week te onderzoeken.

8 opmerkingen:

 1. ... meteen doen, die schuld samenvoegen... Precies om die redenen die je noemt..!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vliegen vanuit Duitsland met Ryanair bleek voor ons de voordeligste optie. WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe lager de rente op de schuld hoe meer je verhoudingsgewijs van je inkomen overhoudt om af te lossen.

  Ik hoop dat jullie een hele goede tijd zullen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker overzichtelijk, nog maar een schuld!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou ook voor 1 schuld gaan, alleen al het idee dat je er dan nog maar 1 over hebt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wist je dat de internetsites die je bezocht voor je vluchten je cookies bewaarden? Daarom was alles weer duurder.
  Maak na zo'n bezoek je computer schoon met cccleaner en de prijzen blijven laag.
  En die creditcard? Samenvoegen als het kan, dat is snel verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen