Pagina's

woensdag 14 mei 2014

Kookgek in de bocht: op date met Jamie

Vandaag was het dan zo ver: ik mocht op date met Jamie. Jamie in zijnde de beroemde kok Jamie. Ik vertrok ’s ochtend op tijd vanuit huis want ik wilde niet dat ik te laat zou zijn omdat ik erg vast zou komen te staan in de file. Zonder navigatiesysteem maar met een goede routebeschrijving reed ik zonder veel problemen zo naar het kantoor toe.  We werden netjes ontvangen en al wachtende kon ik me vergapen aan alle boeken die daar uit stonden gestald. Je wordt daar heel hebberig van als boekofiel. Na 10 minuutjes mochten we allemaal plaatsnemen in een vergaderruimte waar het lekkerste gebak stond uitgestald wachtend  op ons “foodies”. We moesten ons allemaal kort voorstellen al snel kwamen tot de zelfde conclusie we hebben allemaal een passie voor eten en een kookboekentik.

We hebben moeiteloos twee uur aan elkaar weten te kletsen aan de hand van vragen van de uitgever. Je zou je kunnen afvragen hoe vul je twee uur met praten over Jamie en dan zijn kookboek. Nou zet een aantal kookgekken in een zaal en je bent zo een paar uur verder. Along the way mochten we ook brainstormen hoe het boek beter op de markt gezet kon worden. Ook daar hadden we een paar leuke ideetjes voor. Ik zelf kwam ook met een leuk idee die ook driftig werd opgeschreven dus ik ben heel erg benieuwd of ze daar ook iets mee gaan doen.

Aan het eind van de sessie bedankte de uitgever ons. En toen kwam ze met een presentje waar ik helemaal stil van werd. We kregen drie prachtige kookboeken: Besparen met Jamie, Chez Rachel (Khoo) en Trendy taarten  van Linda Lomelino.  Ik had dat absoluut niet verwacht dus ik werd er licht verlegen onder maar ondertussen was ik ook ontzettend blij. Je kunt mij namelijk niet blijer maken dan met een kookboek. Dus mocht je nog een stoffig exemplaar hebben liggen en je wilt ervan af, ik houd me aanbevolen (grapje).

Ik kan bijna niet wachten totdat ik thuis kom om daarna heerlijk vanavond door de boeken te bladeren en inspiratie op te doen.  Ik vond het ook heel erg leuk om andere kookgekken te ontmoeten. Ik stapte helemaal vrolijk en vol energie mijn autootje weer in.  Voor mij is dit dus ook echt voor herhaling vatbaar. En het is nog leuker dat ik zo iets heb kunnen doen met mijn passie voor eten, hoe klein dan ook.

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Hoeveel kookboeken heb je inmiddels? Ik heb er ook redelijk wat, maar ben een hele tijd geleden gestopt met verzamelen. Ik wil dan ook graag ergens uit koken, maar gewoon op de bank met een kopje thee door zo'n boek bladeren is ook al helemaal geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou het niet durve te zeggen hoeveel ik er heb. Door de jaren heen heb ik er heel wat verzameld en het is inmiddels al een kast vol. Ik vraag altijd boeken voor mijn verjaardag en de feestdagen dus dan tikt het best aardig aan.

      Verwijderen