Pagina's

vrijdag 30 mei 2014

Bundelen: van twee naar één

Daar zat ik dan vanmiddag bij de bank. Ik had het helemaal uitgezocht dus de bankmedewerkster hoefden het alleen nog maar in te voeren en de nodige kopieën te maken. Een half uur later stond ik buiten. Ik heb mijn creditcardlening met mijn persoonlijke lening gebundeld tot één lening. Ik betaal nu elke maand één aflossingsbedrag. Als ik niks verder aflos dan ben ik over 30 maanden er vanaf. Uiteraard is het niet de bedoeling om 30 maanden te wachten. Ik heb namelijk ook gezien hoeveel ik totaal aan rente betaal. Dat ligt dicht tegen de €1.000. Dat zijn heel veel centjes waar ikzelf een heleboel leuke dingen van kan doen.

De bedoeling is om iedere maand minimaal €150 extra in te leggen. Dat is dan naast de  €300 die ik van de bank moet betalen. Dat zou de 30 maanden en de rente die ik moet betalen danig terug moeten brengen. Ik hoop dat het elke maand gaat lukken om extra in te leggen. Hoe meer hoe beter eigelijk.  

Toch voelde het verkeerd om de leningen te bundelen. Het voelde alsof ik een nieuwe lening aan ging. Ik weet dat het niet zo is en dat ik op termijn nu geld ga besparen. Toch had ik een verslagen gevoel toen ik de bank uit liep. Eerlijk gezegd kon ik in huilen uitbarsten. Je wordt weer eens zo hard met je neus op de feiten gedrukt. 

Volgende week maakt de bank alles over. Ze handelen alles netjes voor me af dus ik hoef eigelijk niks te doen behalve dan dadelijk mijn creditcard opzeggen. Daarna is het een kwestie van zo snel mogelijk aflossen. Doelstelling is nog steeds om er einde volgend jaar van af te zijn. Hoe mooi zou het zijn om 2016 geheel schuldenvrij door het leven te gaan.

Het is einde is in zicht. En toch he... ik voel me even heel erg rot.

6 opmerkingen:

 1. Gek he! Logisch gezien weet je dat het slim is (rentepercentage op creditcard enzo). En ook schuldhulpboeken bevelen het aan, en die werken vanuit ervaring. Maar dat je gevoel dan toch zo de andere kant op kan zijn. Laat dat gevoel maar heel even betijen. Het komt goed.
  Jou kennende (door je blog) gok ik dat jullie echies geen 30 maanden nodig hebben voor deze schuld. Ik hoop dat ik je in 2015 een of ander felicidingetje kan sturen. Volgens mij ech wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, je hebt al 7000 afgelost, dus kun je trots zijn op jezelf. Maar dat het raar voelt, dat kan ik me wel voorstellen. Leg de lat ook niet te hoog voor jezelf. Je moet het wél kunnen opbrengen. En alles wat minder dan 30 maanden is is meegenomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, raar! Maar he, wat geweldig goed dat het einde nu echt in zicht is. Nog even en je kan weer op gaan bouwen in plaats van een gat gaan dichten. Je kan trots zijn op jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat je het gedaan hebt. Geeft meer duidelijkheid en overzicht en ben je van de hoge rente op de creditcard af. Als je 150 euro per maand extra aflost gaat het hard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan ik me goed voorstellen dat je je rot voelen, het is ook heel confronterend zo'n stap. Maar vergeet vooral ook niet trots te zijn op je zelf. Je doet het goed en het eindpunt komt steeds dichterbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed bezig hoor! Tuurlijk is het hutkoffer om zo met de neus op de hoge rente feiten gedrukt te worden. Maar hoe fijn is het dat je in de gelegenheid bent om het in een rap tempo nu af te kunnen lossen.

  BeantwoordenVerwijderen